Hlavní obsah

Podolski přispěl po strkanici s Ballackem do fondu fair play

BERLÍN

Jako pokání za kontroverzi s kapitánem Michaelem Ballackem věnoval německý fotbalový reprezentant Lukas Podolski 5000 eur (zhruba 133 tisíc korun) do svazového fondu na podporu fair play. Třiadvacetiletý útočník se během středečního kvalifikačního duelu ve Walesu dostal s Ballackem do fyzického kontaktu a dokonce mu uštědřil lehký políček.

Článek

Vedení německého týmu v čele s trenérem Joachimem Löwem po vítězném zápase v poměru 2:0 uvedlo, že z incidentu nebude dělat aféru a považuje událost za uzavřenou. Podolskému sice teoreticky hrozila dokonce červená karta, světová federace FIFA nicméně dnes sdělila, že ani ona se nebude touto situací zabývat.

"Se svou reakcí na hřišti jsem to trochu přehnal. Za své reflexivní chování jsem se omluvil," řekl listu Bild Podolski, jenž podle všeho nesouhlasil s tím, jaké taktické pokyny mu zkušenější Ballack udílel.

I když rodák z polských Gliwic nedostal za své chování při zápase od svazu pokutu, symbolicky si ji udělil sám vložením částky do fondu fair play. "Je to dobré a vhodné gesto," komentoval to svazový prezident Theo Zwanziger.

Reklama

Související témata: