Hlavní obsah

Rooney: Capello z nás udělal tým a my vítězíme

LONDÝN/PRAHA

Zdá se, že černé dny anglické fotbalové reprezentace jsou rozptýleny. Po nevydařené kvalifikaci na evropský šampionát v loňském roce, po níž kolébka fotbalu smutnila, je již téměř jasné, že na další významnou akci - mistrovství světa v Jihoafrické republice - Anglie jasně postoupí. Podle Waynea Rooneyho je to zásluha trenéra Fabia Capella.

Foto: Darren Staples, Reuters

Anglický fotbalista Wayne Rooney během kvalifikačního utkání proti Andoře

Článek

„Capello nás přiměl hrát jako tým a my vítězíme. To je ten důvod, proč hrajeme dobře,“ řekl po středečním kvalifikačním utkání proti Andoře Rooney, který k vysoké výhře 6:0 přispěl dvěma brankami. Albion má tak v kvalifikačních bojích stoprocentní bilanci. Sedm zápasů, sedm výher.

„Vyhráli jsme prvních sedm střetnutí v kvalifikaci a jednou nohou už jsme na mistrovství světa. Doufáme, že se tam dostaneme už po příštím zápase,“ dodal útočník Manchesteru United.

Nikdo již nepochybuje o tom, že se v roce 2010 v Jihoafrické republice Anglie představí. "Bude to velmi obtížné se na šampionát připravit, navíc máme před sebou ještě dlouhou sezónu. Ale my to zvládneme,“ citoval třiadvacetiletého fotbalistu The Sun.

Radost fotbalistů Anglie z gólu do sítě Andorry v kvalifikačním utkání na MS v roce 2010foto: Reuters/Darren Staples

Vzpomínky na neúspěšnou cestu z poslední kvalifikační mise jsou prý stále živé. „Zklamání z toho, že jsme se nedostali na Euro 2008, je stále velmi silně zakořeněné v našich hlavách. Ale to dokáže trenér svým koučováním využít, takže je to nakonec pro nás velké plus,“ skládal Rooney pochvaly italskému kouči na lavičce.

Capello byl samozřejmě spokojen, lepší bilanci si přát nemohl. Pro hráče měl jediný vzkaz. „Jen jsem jim řekl: ´Velmi vám děkuji, mějte hezkou dovolenou´,“ prohlásil Capello.

Reklama

Související témata: