Hlavní obsah

Severnímu Irsku hrozí disciplinární trest od FIFA

CURYCH

Severoirskému fotbalovému svazu hrozí disciplinární řízení kvůli incidentu při sobotním kvalifikačním utkání s Polskem. Ve Windsor Parku v Belfastu byl v průběhu prvního poločasu zasažen švédský asistent rozhodčího do hlavy mincí, která přiletěla ze sektoru domácích fanoušků. Zápas byl na několik minut přerušen, než byl sudí ošetřen.

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto

Článek

Světová federace FIFA už má k dispozici zápisy hlavního rozhodčího Martina Hanssona a delegáta utkání. "Po vyhodnocení obou zpráv bude rozhodnuto, zda začne disciplinární řízení," uvedla FIFA v prohlášení.

Incident se odehrál krátce poté, co Poláci vyrovnali na 1:1. Zápas nakonec skončil výhrou domácího týmu 3:2, ostrovní celek po ní vede tabulku třetí skupiny.

FIFA se bude zabývat také incidentem ze sobotního zápasu mezi Belgií a Bosnou a Hercegovinou. Ten musel být ve druhém poločasu na deset minut přerušen kvůli světlicím, které létaly z bosenského sektoru. Případné disciplinární tresty padnou až poté, co si přečte komise zprávu ruského rozhodčího Nikolaje Ivanova a delegáta. Bosna překvapivě vyhrála 4:2, ve středu se oba týmy střetnou znovu v Zenici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.