Hlavní obsah

Trenér Anglie Capello: Wayne Rooney zůstává dlužen své pověsti

Chmury přepadly trenéra anglických fotbalistů Fabia Capella po druhé remíze jeho mužstva na mistrovství světa. Ač byl tým Albionu pasován na vážného adepta na titul, musí k postupu bezpodmínečně porazit Slovince. V rozhovoru pro britská média mluvil italský stratég otevřeně o problémech svého výběru.

Článek

Můžete komentovat chování útočníka Rooneyho po zápase s Alžírskem, kdy se prostřednictvím kamer obořil na vlastní fanoušky?

Pokud naši příznivci bučeli, a já to kvůli vuvuzelám neslyšel, měli na takové vyjádření nesouhlasu s naším výkonem plné právo. Mají nadále můj plný respekt, protože nám pomáhají. A co se týče Rooneyho... Nechci kritizovat jednotlivce, raději mluvím o týmu. Ale Wayne nehraje jako Wayne, na něhož jsme zvyklí a zůstává dlužen své pověsti.

Proč se týmu nedaří a hraje velmi špatně?

Protože se hráči nedokázali vypořádat s obrovským tlakem, jemuž čelí. A z toho vyplývají obrovské chyby. Příliš lehce ztrácíme spoustu míčů a namísto střelby si v dobrých pozicích přihráváme. Nedokážeme nic vymyslet.

Jaké jsou vyhlídky mužstva po dvou nerozhodných výsledcích?

Máme skutečně štěstí, že i nadále držíme šanci na postup. To jsem řekl hráčům. Musíme se upnout k vítězství nad Slovinskem. Anglii zatím na šampionátu chybí týmový duch. V posledním utkání skupiny ho chci na trávníku vidět.

Pořád si myslíte, že Anglie může šampionát vyhrát?

Myslím... Ne, nemyslím. Doufám, že může...

Před turnajem jste podepsal s vedením svazu novou smlouvu. Pokud by tým neprošel ze skupiny, rezignoval byste?

Na to je snad příliš brzy. Teď nemá smysl hrabat se v minulosti, ale koncentrovat se jen na Slovinsko. Uděláme změny v sestavě, vše máme ve své moci. Věřím v úspěch.

Reklama

Související témata: