Hlavní obsah

VIDEO: Reprezentanti drží s fanoušky, nosí na dresech jejich vzkaz

PRAHA

V sobotu na bratislavském Tehelném poli půjde o klíčový zápas pro český fotbal. To si uvědomuje nejen vedení svazu v čele s hlavním trenérem Ivanem Haškem a nominovaní fotbalisté, ale také fanoušci českého národního týmu. Ti se nyní na sociálním internetovém serveru masivně připojují ke skupině „Věříme!“, kterou reprezentanti podporují dresy se stejným heslem.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Koller na tréninku fotbalové reprezentace

Článek
Fotogalerie

Na půdě vedoucího týmu kvalifikační skupiny Slovenska půjde českým fotbalistům z pohledu šancí na postup na mistrovství světa 2010 o všechno, a tak i proto si skupina „Věříme!“ na komunikační a sociální internetové síti Facebook získává stále více fanoušků. Do pondělního večera se k ní přihlásilo téměř osm tisíc lidí.

Jan Koller na tréninku fotbalové reprezentacefoto: Právo/Petr Horník

„Je hezké vidět, jak se národ dokáže před tak důležitým zápasem semknout a táhnout za jeden provaz. Fanoušci nám tím před klíčovým zápasem na Slovensku vyjadřují podporu. Tak jim tímto dáváme najevo, že o tom víme, a že jsme na jedné lodi,“ řekl v pondělí novinářům na reprezentačním srazu v Kunicích obránce Roman Hubník, jehož zdobil dres právě s tímto heslem.

Stejně to vnímá i zadák reprezentace a AC Milán Marek Jankulovski. "Je jenom dobře, že fanoušci v nás neztratili víru. Já také pořád věřím, že vyhrajeme," řekl pro ČTK zkušený levý obránce. Skupinu se svými videonahrávkami navíc podpořili i bývalý reprezentanti Pavel Kuka, Horst Siegl, či Antonín Panenka. Hlavní sponzor národního týmu Gambrinus navíc slíbil, že autorům deseti nejlepších fotografií nebo videonahrávek vložených do skupiny „Věříme!“ věnuje dres podepsaný hráči národního týmu.

Reklama

Související témata: