Hlavní obsah

Zraněný kanonýr Drogba se opět připojil k týmu

BERN

Zraněný kanonýr fotbalistů Pobřeží slonoviny Didier Drogba se po propuštění z bernské nemocnice připojil k týmu, který je stále ve Švýcarsku na soustředění. Za spoluhráči dorazil s pravou rukou v ochranné dlaze, vedení mužstva zatím ale nebylo schopno říct, zda se po čtvrtečním příletu do Jihoafrické republiky zapojí do tréninku nebo jestli vůbec bude hrát na mistrovství světa.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Zraněný útočník Pobřeží slonoviny Didier Drogba

Článek

"Drogbova účast na mistrovství světa je ale stále možná. Snad by mohl hrát se speciální bandáží. Ale samozřejmě si dělám starosti," řekl trenér mužstva Sven-Göran Eriksson.

Drogba si v sobotním přátelském utkání proti Japonsku zlomil loketní kost a musel na operaci. Víkend strávil s manželkou a třemi dětmi v nemocnici. Jeho tým čeká první zápas 15. června proti Portugalsku, o 24 hodin dříve vyprší vedení Pobřeží slonoviny termín na případnou změnu v soupisce. O možnost hrát na MS s bandáží budou muset Afričané požádat FIFA.

Klíčový hráč týmu a nejlepší kanonýr uplynulého ročníku Premier League by se nerad přidal k seznamu hvězd, které kvůli zranění definitivně přišly o možnost startovat na šampionátu. Mezi ně patří Drogbovi spoluhráči z Chelsea Michael Ballack, Michael Essien a John Obi Mikel, dále anglický kapitán Rio Ferdinand nebo jeho spoluhráč z týmu Albionu David Beckham.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.