Hlavní obsah

Fanoušci Argentiny chtějí Téveze s Messim v jednom útoku. Budou demonstrovat

Buenos Aires

Mnozí argentinští fanoušci se zlobí na trenéra reprezentace Alejandra Sabellu, který ve svých nominacích už dva a půl roku přehlíží útočníka Carlose Téveze. Podle ankety deníku Diario Popular si účast třicetileté opory Juventusu na letošním MS v Brazílii přeje téměř 90 procent příznivců Albiceleste a tisíce z nich se dokonce kvůli tomu chystají demonstrovat v ulicích Buenos Aires.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Argentiny chtějí, aby na letošním světovém šampionátu znovu hrála útočná dvojice Lionel Messi a Carlos Tévez (vpravo).

Článek

Carlos Tévez patří společně s Lionelem Messim dlouhodobě k nejoblíbenějším argentinským fotbalistům, jenže kouč Alejandro Sabella ho v posledních letech na reprezentační srazy nezve. „Nevím proč, nikdy jsem mu nic neudělal. Dokonce mi ani nezavolal," prohlásil útočník Juventusu minulý rok poté, co si jeho bývalí spoluhráči zajistili účast na světovém šampionátu.

Fanoušci proto znovu oživili myšlenku, že by se na MS v jednom útoku sešly hvězdy Messi s Tévezem. V Argentině se sice často hovořilo o jejich vzájemných sporech, oba fotbalisté ale tyto zprávy několikrát dementovali.

Na jaké útočníky Sabella spoléhá:
Lionel Messi (26 let, Barcelona)
Rodrigo Palacio (32 let, Inter Milán)
Sergio Agüero (25 let, Manchester City)
Ezequiel Lavezzi (28 let, Paris Saint-Germain)
Gonzalo Higuaín (26 let, Neapol)

Oporu Staré dámy proto příznivci podpoří při demonstračním pochodu 11. dubna, kdy půjdou z náměstí Republiky v centru Buenos Aires až k sídlu svazu AFA. Očekává se účast několika tisíc fanoušků. Chtějí, aby svazový předseda Julio Grondona přinutil kouče Sabellu k Tévezově účasti v Brazílii.

Apač, jak se Tévezovi přezdívá, je v letošní sezóně tahounem Juventusu, s 18 góly je nejlepším střelcem Serie A. Titul mistra světa mu zatím v bohaté sbírce trofejí a individuálních ocenění chybí.

Povolali byste Carlose Téveze do argentinské reprezentace?
Ano
89,8 %
Ne
10,2 %
Celkem hlasovalo 3752 čtenářů.

Reklama

Související témata: