Hlavní obsah

Homolkovská panoramata... Rosický a spol. pofrčí do nových postelí červenou lanovkou

Tak trochu jako kočovní bezdomovci si teď mohou připadat fotbaloví reprezentanti. S uzavřením hotelu Praha ztratili dlouholetou základnu během srazů, novou teprve hledají. V únoru před cestou do Turecka bydlel Bílkův tým v hotelu Crowne Plaza, příští pondělí se před středečním přesunem do Olomouce k zápasu s Dánskem sejde v hotelu NH Praha na Smíchově. Do postele tak Rosický a spol. pofrčí červenou kabinkovou lanovkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nároďák hledá nový domov...

Článek
Fotogalerie

Hráčům se otevřou vpravdě homolkovská panoramata Prahy. Bydlet totiž budou v horní části hotelu NH Praha, kam je z dolní recepce přes veřejnou část parku Mrázovka dopraví pozemní lanová dráha, občas označovaná také jako šikmý výtah.

Dejvický hotel Praha v blízkosti strahovského stadiónu i letiště byl pro fotbalisty trvalou základnou. Hledání nového domova začalo v únoru v hotelu Crowne Plaza.

„Zatím to není trvalé. Už jsme tam byli, ale ještě se podíváme po dalších možnostech a zvážíme to. Rozhlížíme se hlavně na Praze 6 - kvůli tréninkům na Strahově i letišti, to je pro nás důležité," avizoval tehdy manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Pro druhou akci kalendářního roku opravdu vybrali spolu s Michalem Bílkem novou štaci, smíchovský hotel NH Praha, který se do loňského října jmenoval Mövenpick.

„Hledání náhrady za hotel Praha pokračuje. Smíchovský NH je jednou z možností. Byli jsme se tam i s trenérem podívat a zdál se nám optimální. Uvidíme, jak se bude zamlouvat nám i klukům. Je odtamtud blízko na největší pražské stadióny a dostupné je i letiště," vysvětlil Šmicer.

Čech a Rosický před jubilejními starty

Reprezentace se sejde v Praze příští pondělí. Ve středu se pak Pendolinem přesune do Olomouce, kde v pátek 22. března od 20:30 sehraje zápas kvalifikace mistrovství světa 2014 s Dánskem. V neděli pak z Ostravy odletí k úternímu duelu do Arménie (26. března od 20:00 SEČ).

Pokud nastoupí v obou zápasech, sehraje brankář Petr Čech v Jerevanu jubilejní 100. zápas za národní tým, kapitán Tomáš Rosický by si pak v Arménii měl připsat 90. reprezentační start.

„Čechíno dostane ke stovce pozornost od asociace. Myslím, že kluci zase budou naopak čekat dáreček od Petra. Doufám, že k tomu bude důvod," usmívá se Šmicer.

Reklama

Související témata: