Hlavní obsah

Mladík Origi vysvobodil Rudé ďábly. Byl to můj nejdůležitější gól, jásal

Rio de Janeiro

Fotbalisté Belgie slaví postup do osmifinále mistrovství světa. Černý kůň turnaje svým výkonem znovu nenadchl, ale zase vyhrál. To, co se od Rudých ďáblů čeká, předvedli až v poslední desetiminutovce. Postupové naděje Rusů po porážce 0:1 žijí, ale ve čtvrtečním závěrečném utkání skupiny H musí porazit Alžířany.

Foto: Yves Herman, Reuters

Belgičtí fotbalisté Kevin Mirallas a Marouane Fellaini se radují s útočníkem Divockem Origim z gólu proti Rusku.

Článek
Fotogalerie

„Splnili jsme naši misi, jsme v osmifinále. Bylo to ale velice těžké. Herně spokojení můžeme být až se závěrem zápasu. Na šampionátu se však hraje především na výsledky a my máme po dvou zápasech šest bodů," řekl po utkání pro TV FIFA kouč Belgičanů Marc Wilmots.

„Utkání bylo vedené z obou stran velmi takticky. Nikdo nechtěl udělat chybu, i když jich bylo několik k vidění. Myslím si, že jsme si přesto zasloužili vyhrát. Opět rozhodli střídající hráči a Hazard znovu ukázal, jak velký je to hráč. Jeho gólová akce byla perfektní. Výborně si vedl i Origi, který nezazmatkoval a zakončoval přesně i tvrdě. Teď sice můžeme trochu slavit, ale zodpovědně se připravíme i na poslední utkání ve skupině. Pořád máme velký prostor pro zlepšení," dodal kouč Rudých ďáblů.

Útočník Lille Divock Origi přiznal pro web listu Les Sport, že o svém zakončení nijak nepřemýšlel. „Snažil jsem se vypálit přesně a tvrdě do volného prostoru. To se mi povedlo a byl to můj dosud nejdůležitější gól, na který určitě do konce života nezapomenu. Nepatří jen mně, ale podílel se na něm celý tým. Především pak Hazard, který mě našel krásnou přihrávkou, když jsem odskočil od obránce a měl jsem dost času i prostoru. Dnes jsme znovu ukázali mentální sílu našeho týmu. V závěru jsme soupeře přehráli a dokázali svoje kvality," pochvaloval si devatenáctiletý střelec.

Capello: Ještě vyřazeni nejsme

Italský kouč v ruských službách Fabio Capello byl po utkání hodně rozmrzelý. „Byli jsme po většinu zápasu lepším týmem, ale gól dali Belgičané. Měli jsme více šancí, bohužel jsme je nedali a fotbal už je takový, že nakonec vyhraje tým, který měl třeba jednu nebo dvě příležitosti," posteskl si Capello.

„Tahle porážka mě mrzí hlavně kvůli hráčům, kteří dali do zápasu všechny svoje síly a odvedli dobrou práci. V podstatě nemám mnoho, co bych jim vytknul. Zdůrazním jim, že jsme byli lepší a budu se snažit je připravit co nejlépe na poslední zápas s Alžírskem. To pro nás bude rozhodující utkání. Ještě nejsme zdaleka vyřazeni a budeme bojovat o postup," zdůraznil Capello, který přijel do Brazílie s mladým týmem, jehož vrchol by měl přijít za čtyři roky na světovém šampionátu v Rusku.

Jak si povedou fotbalisté Belgie ve vyřazovací části MS?
Skončí v osmifinále
36,4 %
Probojují se do čtvrtfinále
32,8 %
Postoupí do semifinále
11,1 %
Zahrají si finále, na titul ale nedosáhnou
4,2 %
Stanou se mistry světa
15,5 %
Celkem hlasovalo 613 čtenářů.

Reklama

Související témata: