Hlavní obsah

Origi(nální) faux pas. Belgická královna omylem pogratulovala ke gólu Lukakovi

Rio de Janeiro

I monarchové jsou jenom lidé, čas od času se i oni dopustí faux pas. Jeden takový úsměvný přehmat se povedl belgické královně Mathilde, která si spletla reprezentační útočníky Romela Lukaka a Divocka Origiho a po nedělním vítězství 1:0 nad Ruskem omylem gratulovala prvnímu jmenovanému ke vstřelenému gólu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Belgická královna Mathilde v rozhovoru s belgickými reprezentanty Danielem van Buytenem (uprostřed) a Edenem Hazardem po utkání s Ruskem.

Článek

Dosud málo známý Origi vystřídal Lukaka v 57. minutě zápasu s Ruskem a dvě minuty před koncem dal rozhodující branku. Lukaku své střídání nesl těžce, odmítl podat trenérovi Marcu Wilmotsovi ruku a naštvaně gestikuloval na lavičce. Královna mu však blahopřála.

"Bravo. Díky vaší brance jsme zvítězili," gratulovala Lukakovi při osobním setkání královského páru s belgickou reprezentací. Hráč Evertonu ji opravil a s úsměvem ukázal na pravého střelce vítězné trefy. "No, každopádně jste hrál velmi dobře," odvětila.

Královna se pak za své pochybení omluvila. Lukaku ji prý překvapil ostříhanými vlasy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.