Hlavní obsah

Suárez odmítl, že by chtěl Chielliniho kousnout. Ztratil jsem rovnováhu, hájil se

Rio de Janeiro

Uruguayský fotbalový hříšník Luis Suárez přišel před disciplinární komisi FIFA projednávající jeho kousnutí italského zadáka Giorgia Chielliniho se zajímavou obhajobou svého zkratu. Podle agentury AP se kontroverzní útočník hájil tím, že incident vznikl souhrou nešťastných náhod.

Foto: Matilde Campodonico, ČTK/AP

Fanoušci Uruguaye čekají na letišti v Montevideu na přílet fotbalisty Luise Suáreze.

Článek

Agentura tvrdí, že měla možnost nahlédnout do spisu FIFA s obhajobou uruguayské hvězdy. Suárez se měl bránit tím, že ztratil rovnováhu a hlavou spadl na rameno soupeře.

„V tom momentu jsem udeřil hráče, což mi způsobilo modřinu na tváři a velkou bolest v zubech," stojí v protokolu. Suárez odmítl, že „by se incident odehrál tak, jak jej FIFA interpretovala." V žádném případě prý nechtěl Chielliniho kousnout. "Nešlo o kousnutí, nebo pokus o kousnutí," tvrdil Suárez.

Mezinárodní fotbalová federace nicméně situaci vyhodnotila jednoznačně jako úmyslné kousnutí a přísně ho potrestala. Snajpr Liverpoolu dostal zákaz startu v devíti soutěžních zápasech za Uruguay a čtyři měsíce vůbec nesmí hrát fotbal. Navíc zaplatí pokutu 100 tisíc švýcarských franků (asi 2,25 miliónu korun).

FIFA byla formálně informována o odvolání uruguayské strany. Tamní federace má nyní sedm dní na přípravu písemné formulace a podání odvolání.

„Obdrželi jsme deklaraci o plánovaném odvolání. Inforomovali nás o tom včera večer," sdělila novinářům v Rio de Janeiru mediální šéfka FIFA Delia Fischerová.

Pelé s trestem souhlasí, Adidas dává od hříšníka ruce pryč

S trestem od FIFA souhlasí i fotbalové legenda Pelé. „Rozhodnutí FIFA je dobré a správné, protože je exemplární. Pokud by nebyl takhle potrestán, podobné incidenty by se mohly opakovat. Teď už to nikdo neudělá," řekl trojnásobný mistr světa brazilskému listu Folha de Sao Paulo.

Od Suáreze začíná dávat pryč i jeho sponzor Adidas, který odstranil fotbalistův portrét na slavné pláži Copacabana v Riu de Janeiro, kde fanoušci dokonce stáli fronty, aby se mohly s podobiznou kontroverzního hráče vyfotit. Pochopitelně se často fotili coby oběti čelistí potrestaného hráče.

Adidas prý dokonce odmítá Suáreze až do konce šampionátu jakkoliv marketingově využívat a na pláž nově nechal nainstalovat panel s Brazilcem Danim Alvesem.

Věříte verzi Luise Suáreze o ztrátě rovnováhy?
Ano
10,6 %
Ne
89,4 %
Celkem hlasovalo 1936 čtenářů.

Reklama

Související témata: