Hlavní obsah

Suárez přiznal kousnutí. A omluvil se

Uruguayský fotbalista Luis Suárez zásadně změnil postoj! Poprvé přiznal, že v utkání s Itálií kousl na hřišti Giorgia Chielliniho, jemuž se na Twitteru omluvil. A slíbil, že nic podobného už nezopakuje.

Foto: Yves Herman, Reuters

Luis Suárez krátce poté, co se zakousl do Giorgia Chielliniho.

Článek
Fotogalerie

"Pravdou je, že Giorgio Chiellini ve srážce se mnou utrpěl kousnutí," připustil Suárez, který sice nebyl za prohřešek potrestán na hřišti, ale dodatečně fotbalový kanibal dostal pořádný flastr. Vedle čtyřměsíční absolutní fotbalové abstinence obdržel i devítizápasovou stopku na úrovni reprezentace. Od té se oddělil a zamířil domů. Uruguayci pak prohráli s Kolumbií a mířili za Suárezem, který trávil volno s rodinou. Právě v jejím prostředí prý dospěl k omluvnému kroku.

Kontroverzní útočník Liverpoolu vypichuje ve svém projevu na Twitteru tyto tři věty: "Hluboce lituji toho, co se stalo. Omlouvám se Chiellinimu a celé fotbalové rodině. Slibuji, že už se nikdy takový incident nebude opakovat."

Suárez přitom zprvu tvrdil, že byl sám faulovaný a nedával najevo, že by cítil jakoukoli vinu. "Takové věci se ve vápně stávají. Byli jsme v kontaktu, hrudník proti ramenu a pak jsem dostal ránu do oka," prohlásil Suárez, který byl za kousnutí protihráče potrestán již potřetí v kariéře.

V roce 2010 v dresu Ajaxu hryzl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a nezahrál si sedm utkání. Loni v dubnu obdobně atakoval beka Chelsea Branislava Ivanoviče. Stál  10 zápasů.

Omluvu lze zřejmě brát za první krok k tomu, aby se Suárez přes odvolání dostal ke zjemnění trestu, po jehož vyřčení na jeho obranu vystoupila řada osobností nejen z fotbalového dění. Vulgárně se do FIFA obul uruguayský prezident José Mujica. Dokonce i Chiellini se záhy vyjádřil, že trest je přemrštěný.

A teď rychle reagoval na omluvu. Přijal ji. "Všechno je zapomenuto. Doufám, že ti FIFA zmírní trest," napsal na Twitteru devětadvacetiletý zadák Juventusu.

Reklama