Hlavní obsah

Van Gaal u nizozemské fotbalové reprezentace po MS skončí. Oranjes povede Hiddink

Haag
Aktualizováno

Nizozemsko, které bude jedním ze soupeřů české fotbalové reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016, povede trenér Guus Hiddink. Sedmašedesátiletý kouč vystřídá na lavičce Louise van Gaala, jenž po světovém šampionátu v Brazílii ve funkci skončí. Sedmašedesátiletá trenérské legenda Hiddink se tak vrací na lavičku oranjes po čtrnácti letech.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Guus Hiddink

Článek

Hiddink bude národní tým koučovat dva roky. Po evropském šampionátu ve Francii by ho pak měl na lavičce nahradit Danny Blind, jenž do té doby bude jeho asistentem spolu s bývalým elitním střelcem Ruudem van Nistelrooijem.

Hiddink už reprezentaci Oranjes trénoval v letech 1994-1998 a na závěr svého tehdejšího působení s ním postoupil do semifinále mistrovství světa ve Francii. Předtím skončil na evropském šampionátu v Anglii 96 s národním týmem ve čtvrtfinále.

"Je mi ctí vrátit se jako trenér holandského národního týmu," nechal se slyšet Hiddink v prohlášení na internetových stránkách KNVB. "S Danny Blindem a Ruudem van Nistelrooyem tvoříme solidní tým se spoustou fotbalových znalostí a zkušeností," přidával a pochvaloval si, že po něm převezme reprezentaci právě Blind.

"Úžasné. Tímto způsobem bude garantováno naplnění vizí pro holandskou reprezentaci v dlouhodobém horizontu."

Hiddink vedl v minmulosti také Koreu, Austrálii, Rusko a Turecko, na klubové úrovni například Real Madrid, Valencii, Eindhoven, Chelsea a naposledy loni Machačkalu. Do konce této sezóny bude působit jako poradce v PSV Eindhoven.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.