Hlavní obsah

Argentina - Trinidad a Tobago 3:0VIDEO: Argentina rozjela ofenzivní mašinu, ale Messi své šance zahazoval

Buenos Aires

Výtečně sehraný zápas, ve kterém mohli dát i šest, sedm gólů. Ofenzivní koncert rozjeli v noci na čtvrtek fotbalisté Argentiny, kteří v přípravném duelu na světový šampionát na Estadio Monumental v Buenos Aires porazili Trinidad a Tobago 3:0. Do střelecké listiny se však nezapsal kapitán Lionel Messi, přestože měl několik velkých příležitostí a dokonce trefil i tyčku. Ofenzivu táhl jeho spoluhráč Rodrigo Palacio, na kterého kouč Albiceleste Alejandro Sabella hodně spoléhá.

Fotbalisté Argentiny si proti Trinidadu a Tobagu zastříleli.

 
Článek

Koho do útoku? Stačí si jen vybrat... Messi, Palacio a Lavezzi, na lavičce ještě Agüero nebo Higuaín. Argentinci mají v ofenzivě neskutečné možnosti, o čemž se ve středu přesvědčil neškodný Trinidad a Tobago. Výběr Albiceleste v utkání dominoval, vystřelil 17 střel, měl deset rohů a 69 procent držení míče...

Přesto Argentince poněkud srážela koncovka. Ještě před úvodním gólem spálili velké šance Messi, Lavezzi i Palacio. První branky se diváci dočkali až v nastaveném čase po hlavičce kanonýra Interu Milán Rodriga Palacia, který si tak definitivně řekl o místo v základní jedenáctce. Druhý gól přidali Argentinci po přímém kopu Lionela Messiho, jeho střela sice orazítkovala tyč, ale Javier Mascherano se blýskl pohotovou dorážkou.

Skóre zápasu uzavřel v 64. minutě Maxi Rodríguez, kterému naservíroval gól na zlatém podnose právě Palacio. Argentina ještě před MS sehraje přátelský zápas se Slovinskem, který odehraje v sobotu 7. června v La Platě.

Dařilo se také dalším jihoamerickým účastníkům světového šampionátu. Reprezentace Chile s přehledem porazila Severní Irsko 2:0, na posledních 13 minut už naskočil do hry záložník Arturo Vidal, který byl po operaci kolena. Uruguay stále bez Luise Suáreze porazila stejným poměrem se Slovinsko. Pobřeží slonoviny zdolalo 2:1 Salvador.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Buenos Aires: Argentina - Trinidad a Tobago 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Palacio, 51. Mascherano, 64. Maxi Rodríguez.
Montevideo: Uruguay - Slovinsko 2:0 (1:0)
Branky: 37. Cavani, 76. Stuani.
Valparaíso: Chile - Severní Irsko 2:0 (0:0)
Branky: 79. Vargas, 82. Pinilla.
Texas (USA): Pobřeží slonoviny - Salvador 2:1 (2:0)
Branky: 8. Gervinho, 42. Drogba - 76. z pen. Alvarez.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články