Hlavní obsah

VIDEO: Ibrahimovic zase řádil! Brankáři hodil míč do obličeje. Přihrávka naslepo, ušklíbl se

Stockholm

Existuje hráč, u něhož další extempore snad už nikoho nepřekvapí? Ano, Zlatan Ibrahimovic. Výtečný fotbalista, vyhlášený kanonýr, ale rovněž kontroverzní osobnost s výbušnou povahou. Obě tváře ukázal vytáhlý švédský útočník v úterním kvalifikačním souboji o postup na MS proti Faerským ostrovům: dvěma góly rozhodl o výhře domácího týmu, ale v závěru zápasu také dětinsky atakoval soupeřova brankáře Gunnara Nielsena.

Ibrahimovic hodil brankáři míč do obličeje

 
Článek

Poprvé se Zlatan dostal do křížku se strážcem branky hostí již v 79. minutě, kdy ve shluku hráčů při vyloučení domácího Granqvista do gólmana strčil. Vše vyvrcholilo v nastaveném čase utkání.

Když šel brankář v přerušené hře znovu k rozhodčímu cosi reklamovat, hodil mu Ibrahimovic zblízka míč přímo do tváře, aniž by se na protihráče podíval. Nielsen protestoval, ale bulharský sudí Nikolaj Jordanov si prohřešku nevšiml, protože si právě pečlivě zapisoval, komu udělil karetní trest.

„Celý jejich tým během zápasu moc řečnil, stále jich stálo deset kolem rozhodčího, a on (Nielsen) žvanil speciálně," odfrkl si Ibrahimovic po utkání a na dotaz, zda se neobával, že za svůj exces dostane žlutou kartu a bude týmu chybět v nadcházejícím duelu s Irskem, odvětil: „Ne, absolutně ne. Já jsem ho (brankáře) neviděl. Byla to přihrávka naslepo. A dobrá, trefil jsem ho," ušklíbl se.

Teprve se ale uvidí, zda hvězdě Paris St. Germain a nejlepšímu střelci uplynulého ročníku francouzské ligy nezmrzne úsměv na rtech. Incidentem by se totiž mohla v případě podnětu dodatečně zabývat disciplinární komise UEFA.

Reklama

Související témata: