Hlavní obsah

VIDEO: Životní trefa! Peruánec Mariňo vyslal dělovku z 35 metrů a trefil přesně šibenici

La Paz

Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Na toto známé fotbalové pořekadlo si vzpomněl i reprezentant Peru Juan Carlos Mariňo. Třicetiletý záložník předvedl v kvalifikačním utkání o MS na půdě Bolívie famózní trefu z 35 metrů, kterou zařídil svému týmu bod za konečnou remízu 1:1. Podařený gól se totiž povedl i Bolivijcům.

Neskutečné góly v zápase Bolívie - Peru

 
Článek

Ti jsou v domácím prostředí vždy velmi houževnatí a rvou se o každičký bod. Každý tým, který zavítá do hlavního města Bolívie La Paz, se musí vyrovnat se složitými podmínkami - hraje se v nadmořské výšce 3600 metrů, což je pro profesionální sportovce často zdrcující a tělo tady dostává kvůli nižší hladině kyslíku ve vzduchu pořádně zabrat. Například před třemi lety utrpěla silná Argentina v La Pazu debakl 1:6, nejhorší prohru za posledních 60 let.

Mnohem lépe se s krutými bolivijskými podmínkami vyrovnali jejich "sousedé" Peruánci. Ti vyválčili v bitvě dvou rivalů důležitý bod a to díky neskutečné trefě záložníka Juana Carlose Mariňa.

Hráč se zkušenostmi ze španělské ligy si nejprve na půlící čáře obhodil protihráče, poté postupoval nikým neatakován vstříc brance Bolívie. Když se proti němu postavil jeden z domácích obránců, Mariňo na nic nečekal a z nějakých 35 metrů okamžitě pálil. S jeho bombou si bolivijský brankář poradit nedokázal a Peru tou dobou mohlo slavit průběžné vedení.

Domácí fotbalisté nakonec z kraje druhého poločasu srovnali na 1:1. O další nádherný fotbalový moment, kterému podle hostujících fotbalistů předcházel faul na polovině hřiště, se postaral záložník Alejandro Chumacero. Bolivijský útočník zakončil kombinaci svých spoluhráčů precizní dělovkou, po které se brankář Peru marně natahoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.