Hlavní obsah

Angličané si smlsli na opoře Slováků: Hráč bez rozumu! Proč si ho Liverpool nechával osm let?

Trnava

Angličanům slovenský bek Martin Škrtel náramně pomohl, když oslabil svůj tým, který nakonec v úvodu kvalifikace MS prohrál 0:1. Doma se mu dostalo zastání, ale stal se i terčem posměchu i nevybíravých výpadů. Fanoušci z ostrovů si na něm pořádně smlsli na sociálních sítích. Někteří si přitom nebrali servítky, jiní byli škodolibí a připomínali i dřívější liverpoolské angažmá dnešního obránce istanbulského Fenerbahce.

Foto: Carl Recine, Reuters

Slovenský bek Martin Škrtel (3) došlápl na nohu Harryho Kanea a byl vyloučen.

Článek
Fotogalerie

„Nikdy nepochopím, proč si Liverpool nechával Škrtela osm půl roku," napsal jeden z uživatelů sítě po utkání v Trnavě.

Osudný okamžik nastal v 57. minutě. Škrtel, který už v první půli viděl žlutou kartu, šlápl na nohu Harryho Kanea. Škrtel hned tušil, že je zle. Chytil se za hlavu. Srbský arbitr Milorad Mažič vytáhl druhou žlutou kartu a hned také červenou. Možná mohl rovnou tu druhou.

„Vyloučení bylo přísné," zastal se však spoluhráče Peter Pekarík, bek Herthy. A na Slovensku nebyl sám.

Pocit křivdy byl umocněn závěrem utkání. Slováci dostali gól v páté minutě nastavení. Slíben byl přitom jen čtyřminutový přídavek. Během něj se ovšem dlouhé desítky sekund nehrálo. Smutek zavalil mysl většiny slovenských fandů i hráčů. Bod byl tak blízko...

Možná nejen na něj by Slovensko dosáhlo, kdyby nepřišlo vyloučení...

„Škrtel je hráč bez rozumu, červená na něj čeká v každém zápase," bral beka slovenského týmu jako „bezpečnostní riziko" další komentář.

Další - zjevně od fanouška Reds - byl ještě drsnější. „Je osvěžující vidět, že ten idiot Škrtel už není problém Liverpoolu."

A další příznivec nevidí šanci na nějakou změnu: „Škrtel je z těch hráčů, který s věkem nezrají."

Reklama

Související témata: