Hlavní obsah

Jarolím povolal nováčky, bídu národního týmu zkusí vyléčit Krmenčíkem a Barákem

Aktualizováno

Nové tváře vpřed. Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím v pondělí ráno doplnil nominaci týmu před listopadovým dvojzápasem o pět hráčů. K mužstvu se před utkáním kvalifikace MS s Norskem (11. listopadu v Praze-Edenu) a přípravným duelem s Dánskem (15. listopadu v Mladé Boleslavi) připojí nováčci Antonín Barák s Michaelem Krmenčíkem a také trio Jan Kopic, Jaromír Zmrhal a David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík ještě v dresu reprezentace do 21 let.

Článek

Národní tým má po třech zápasech ve skupině jen dva body a nevstřelil ještě ani gól. Proto se kouč při předem plánovaném doplnění nominace ohlížel především po hráčích, kteří jsou schopní skórovat.

Slávistický záložník Barák a plzeňský útočník Krmenčík dostávají pozvánku do áčka poprvé v kariéře, středopolaři Zmrhal s Pavelkou naopak říjnový dvojzápas v Německu a s Ázerbájdžánem absolvovali. Další záložník Kopic byl s mužstvem zase o měsíc dřív v utkáních proti Arménii a Severnímu Irsku.

Dočká se Barák debutu doma?

Mladý Barák se podobně jako Schick stává dalším hráčem, ketrý se z Lavičkovy jedenadvacítky posouvá do áčka. „Barák dal o sobě v poslední době hodně vědět. Je i produktivní, nebojí se toho," říká Jarolím. Slávista tak nepojede s Lvíčaty na přátelský zápas do Portugalska, ale bude se těšit, že se třeba zrovna doma v Edenu dočká debutu v áčku.

Krmenčík zase v posledních týdnech střelecky táhne Plzeň. "Od začátku pro nás byl jednou z variant. Musíme hrát celkově jinak, jít důsledně za gólem," avizuje Jarolím, že i plzeňský bijec má šanci.

Reprezentační tým se schází dnes v Praze. Utkání proti Norsku je na programu v pátek 11. listopadu od 20:45 v pražské Eden Aréně, o čtyři dny později hostí od 20:30 Městský stadión v Mladé Boleslavi zápas proti Dánsku.

Reklama