Hlavní obsah

Argentina se proti opakování zápasu s Brazílií odvolá k arbitráži CAS

Argentinský fotbalový svaz se odvolá k arbitráži CAS proti rozhodnutí FIFA opakovat zápas kvalifikace mistrovství světa s Brazílií, který se v září nedohrál kvůli zmatkům kolem opatření proti covidu.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Argentinská hvězda Lionel Messi v akci.

Článek

"Jsme přesvědčení, že jde o nespravedlivý verdikt. Argentina nemůže za to, že se zápas nedohrál. Právo je na naší straně, proto se odvoláme," citovala agentura Reuters poradce argentinského svazu Andrese Uricha.

Zářijový zápas v Sao Paulu byl po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu. Ti přišli na hřiště v doprovodu policistů a upozorňovali, že v sestavě Argentiny jsou čtyři hráči z anglické ligy, kteří porušili karanténu.

Argentiny se sice zastala jihoamerická konfederace, FIFA však čtveřici hráčů potrestala dvouzápasovými tresty a nařídila opakování zápasu. Podle médií se měl odehrát 22. září.

FIFA také potrestala brazilský svaz pokutou 550 tisíc švýcarských franků (asi 12,9 milionu korun) za porušení bezpečnostních předpisů a opuštění hřiště. Argentina za stejné provinění a nedodržení povinností souvisejících s bezpečností a přípravou na zápas dostala pokutu 250 tisíc.

Na konečné pořadí jihoamerické kvalifikace nebude mít výsledek případné dohrávky vliv. Brazílie i Argentina mají místo na šampionátu jisté a do Kataru je doprovodí Uruguay s Ekvádorem. Peru čeká interkontinentální baráž.

Reklama