Hlavní obsah

Jasná výhra a světový rekord v Barceloně

Hráčky Barcelony vylepšily vlastní světový rekord v návštěvnosti ženského fotbalu. Na stadionu Camp Nou při návštěvě 91 648 diváků obhájkyně trofeje v úvodním semifinále Ligy mistryň deklasovaly Wolfsburg 5:1.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Na stadionu Camp Nou při rekordní návštěvě 91 648 diváků barcelonské obhájkyně trofeje v úvodním semifinále Ligy mistryň deklasovaly Wolfsburg.

Článek
Fotogalerie

V Barceloně bylo na konci března stanoveno dosavadní maximum 91.553 fanoušků, sledujících domácí výhru 5:2 na Realem Madrid v odvetě čtvrtfinále LM. Předchozí rekord dlouho drželo finále mistrovství světa USA - Čína, které v roce 1999 na stadionu v Pasadeně navštívilo 90.185 diváků.

Katalánské favoritky o jasném triumfu nad Wolfsburgem rozhodly už v prvním poločase, kdy se o čtyři góly postaraly Bonmatíová, Hansenová, Hermosová a Putellasová. Po změně stran snížila Roordová, ale poslední slovo měla v 85. minutě opět barcelonská kapitánka a držitelka Zlatého míče Putellasová proměněnou penaltou. Odveta v Německu je na programu v sobotu 30. dubna.

V neděli se rozehraje druhé semifinále Ligy mistryň mezi francouzskými týmy Lyonem a Paris St. Germain, kde působí česká brankářka Barbora Votíková.

Semifinále fotbalové Ligy mistryň - první zápas:
Barcelona - Wolfsburg 5:1 (4:0)

Reklama