Hlavní obsah

Duel s Běloruskem? Bookmakeři a sázkaři jasně věří Čechům

Praha

Z pátečního utkání s Walesem česká reprezentace vytěžila jen bod za remízu 2:2. Aby se udržela ve hře o druhé místo v kvalifikační skupině E, musí ve zbývajících zápasech proti Bělorusku a Estonsku bodovat naplno. S Běloruskem se fotbalisté střetnou večer na neutrální půdě v Kazani, kde běloruský národní tým pořádá své domácí zápasy kvůli sankcím od Evropské unie. Bookmakeři jasně věří Čechům, na jejich výhru je vypsán kurz 1,30:1, na remízu se sází v kursu 5,80:1, na vítězství domácích pak 12:1.

Proti Bělorusku půjde i o to, jak lépe využít Patrika SchickaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Favorit je jasný. 12:1 proti 1,3:1, takový je rozdíl kurzů na vítězství v utkání kvalifikace o MS 2022 Bělorusko - Česká republika. „Češi musejí bezpodmínečně vyhrát, pokud chtějí pomýšlet na cestu k mistrovství světa z kvalifikační skupiny," vědí sázkaři i bookmakeři Tipsportu. „Kurzový rozdíl je obrovský, a ještě jej prohlubují sami sázkaři, kteří z 99 % posílají tipy na ‚dvojku', výhru České republiky," přidává analýzu sázek bookmaker Petr Urbanec.

Přes všechny problémy se sestavou má český tým stále k dispozici skvělé hráče z výborných evropských klubů. „Případná ztráta bodů s Běloruskem, které se potácí výsledkově daleko za postupovými ambicemi i evropskou špičkou, by byla velkou nepříjemností minimálně pro tento reprezentační cyklus," varuje Urbanec.

Páteční výkon velkým vykřičníkem

Zaplněný Eden v pátek očekával od českých fotbalistů proti Walesu vítězství a pojištění druhého místa ve skupině, avšak nedočkal se.

Nebyli jsme v dobrém rozpoložení, přiznal po remíze s Walesem trenér Jaroslav Šilhavý.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Velkým vykřičníkem pro Šilhavého družinu by měla být především předvedená hra. Češi měli problémy s bráněním velšských protiútoků, což bude jistě hlavní zbraň běloruského výběru. Před měsícem v Ostravě z nich hrozil útočník Lokomotivu Moskva Vitalij Lisakovič. Pokud však česká reprezentace chce pomýšlet na druhé místo, musí ve zbývajících utkáních získat plný počet bodů. Proti Bělorusku se vrátíme na vítěznou vlnu," očekává Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Národní tým trápí početná marodka. Vypadli Vladimír Coufal s Jakubem Janktem, také Jan Bořil nebo Lukáš Masopust. Nyní se trenér Jaroslav Šilhavý bude muset obejít i bez vykartovaného Antonína Baráka a zraněného Tomáše Holeše, které nahradí navrátilec do reprezentace David Pavelka a Pavel Bucha. Pro mladého záložníka Viktorie Plzeň se bude jednat o reprezentační premiéru, ačkoliv letos ve Fortuna lize zapsal pouze dvě gólové asistence.

V tabulce skupiny E patří Bělorusku poslední příčka. Vyhrát dokázalo jen jednou, v březnu proti Estonsku. Od té doby nasbíralo pět porážek, z nichž mu jednu uštědřila i česká reprezentace v Ostravě. Sázkaři nečekají, že by běloruský tým nelichotivou sérii ukončil. Na výhru Česka jde 98 % vkladů, na remízu 1 % a na vítězství Běloruska také 1 %.

Sází se také na alespoň 2 góly

Po remíze s Walesem hraje večer český tým o všechno a z Kazaně tři body přivézt musí, shodují se sázkaři. Česko odehrálo s Bělorusy šest vzájemných zápasů a vždy vyhrálo.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Kvalita by měla být jednoznačně na straně českého kádru, na který si vsadilo téměř 100 % lidí. Bělorusové mají pouze malou šanci postoupit do baráže. Nacházejí se na posledním místě se 3 body za 6 odehraných zápasů, přičemž 5 z nich v řadě nevyhráli. Minulé utkání padli s Estonskem 0:2. Často se sází také na to, že dá Česko v zápase alespoň 2 góly v kurzu 1,40:1," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Reklama