Hlavní obsah

Nadlidský úkol hrát fotbal na bramborovém poli, zkritizoval Coufal letenský trávník

Dopředu věděli, že Estonci budou úplně jiným soupeřem, než s jakým se utkali v úvodu kvalifikace. Při letenské derniéře se to ostatně potvrdilo. „Tehdy měli problémy s covidovou karanténou, do které museli někteří jejich hráči, proto byli tentokrát lepší než v prvním zápase hraném navíc v Polsku," připomínal Jakub Brabec martyrium, s nímž se museli Estonci v březnu vyrovnávat. „Proto jsme ani nečekali, že to bude lehký zápas," přidával autor druhého gólu Jan Sýkora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Henrik Ojamaa z Estonska a Vladimír Coufal během utkání kvalifikace MS 2022.

Článek

„Zvláště, když bylo nadlidským úkolem pokoušet se na letenském hřišti o kombinační fotbal. Stačí se po něm projít a je to jako se procházet po bramborovém poli. Klouzačka, jíl, bláto... Ani se nedivím, že kluci ze Sparty jsou tolik zranění," přispěchal s kritickou výtkou kapitán českého týmu Vladimír Coufal.

Ostatně, právě sparťanský záložník v reprezentačních službách Jakub Pešek si na zranění stěžoval a už po necelé půlhodině musel nuceně střídat.

„Měl problémy se svalem a nemohl pokračovat. Nechtěli jsme riskovat, že by si třeba sval přetrhl, proto jsme ho vystřídali," potvrzoval Šilhavého asistent Jiří Chytrý, který i tentokrát mužstvo koučoval namísto hlavního trenéra uvrženého do karantény.

Čeští fotbalisté nebudou v baráži nasazeni. Můžou narazit na Itálii, Wales nebo Skotsko

Sport.cz, FAČR

Stejně jako v olomoucké přípravě s Kuvajtem úspěšně, neboť český tým na povinnou výhru dosáhl.

„Nebylo to jednoduché, ale všichni kluci zápas odpracovali. Jen řešení útočných situací mohlo být malinko lepší. A produktivita útočníků rovněž, i když to bylo dílem poskytovaného servisu a součinnosti mužstva," glosoval Chytrý kvalifikační loučení na pražské Letné.

Výhra 2:0 stačila nakonec jen na třetí místo ve skupině, takže do baráže se česká reprezentace nakonec dostala jen díky prvenství ve své divizi Ligy národů.

„Skupina dopadla podle předpokladu, i když naším cílem samozřejmě bylo dostat se před Wales na druhé místo. Nevyšla nám však pasáž v kvalifikaci, kdy jsme prohráli v Belgii a remizovali doma právě s Walesem," připomněl Šilhavého asistent týden, který připravil národní tým o lepší umístění.

„Druhé místo by stejně nestačilo, abychom byli nasazeni. A to, že jsme skončili za Walesem, na fotbalové prestiži také nic nemění. Teď bude důležité udělat vše proto, abychom uspěli v baráži. Osobně bych si přál znovu Wales anebo Skotsko, které jsme na evropském šampionátu na jeho hřišti porazili. Byla by sranda, kdybychom, to svedli znovu, i když tentokrát by to bylo složité," přemítal na potencionálním soupeři v baráži Coufal.

Pískot na Krmenčíka? Musí se s tou nevolí nějak vypořádat, říká trenér Jiří Chytrý

Sport.cz, FAČR

„Také bych si vybral soupeře z Ostrovů, tedy Wales nebo Skotsko. Už proto, že by bylo v našich silách se přes ně dostat dál. S oběma týmy navíc máme zkušenosti, protože jsme se na ně připravovali," měl stejné přání i asistent Jiří Chytrý.

Reklama