Hlavní obsah

Reprezentace ztratila klíčového stopera, Kalas jí proti Estonsku nepomůže

Aktualizováno

Měl být klíčovým stoperem, ale z jeho startu sešlo. Od české fotbalové reprezentace se kvůli zranění odpojil obránce Tomáš Kalas. Na úterní zápas světové kvalifikace proti Estonsku nebude k dispozici. Důvodem je zranění, se kterým už na sraz přijel z anglického druholigového Bristolu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce české fotbalové reprezentace Tomáš Kalas během utkání kvalifikace MS 2022.

Článek

Čelůstka či Kúdela vypadli již před srazem, právě Tomáš Kalas tedy měl být klíčovým stoperem. O čtvrteční přípravu s Kuvajtem (7:0) v Olomouci přišel, trenéři však doufali, že na kvalifikační duel s Estonci se dá do pořádku.

Nedal. "Tomáš Kalas se od týmu odpojil kvůli zranění, se kterým už na reprezentační sraz přijel," oznámil v neděli dopoledne mluvčí národního týmu Petr Šedivý.

Kalas kvůli zdravotním potížím přišel již o říjnový duel s Běloruskem. V aktuální nominaci tedy zůstávají tři stopeři - Jakub Brabec, David Zima a nováček Filip Panák. Celé utkání s Kuvajtem odehráli Brabec se Zimou.

Reprezentace se musí obejít také bez trenéra Jaroslava Šilhavého, který měl pozitivní test na koronavirus. Mužstvo vede asistent Jiří Chytrý. Kvůli zranění už ze srazu odjel také brankář Jindřich Staněk, jehož nahradil Filip Nguyen.

Duelem proti Estonsku zakončí Češi kvalifikační skupinu. Účast v březnovém play off o mistrovství světa mají jistou. Ještě jim jde o druhé místo v tabulce, které aktuálně drží s tříbodovým náskokem Wales. Češi potřebují porazit Estonsko a doufat, že Velšané prohrají s Belgií. Zároveň musejí mít lepší konečné skóre než ostrovní soupeř, který má nyní dva góly k dobru.

Pak by národní tým mohl doufat, že baráž hranou na jeden zápas začne doma proti relativně lehčímu soupeři. Spíše se však podle situace v ostatních skupinách zdá, že Češi pojedou ven.

Reklama

Související témata: