Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Svalovec z Británie trumfl i Součka

Praha

Dobrá zpráva pro trenéra fotbalové reprezentace. Obránce Tomáš Kalas je ve formě. A pokud jde o stopery, o pozornost stavitelů národního týmu si znovu říká také Tomáš Petrášek. Kouč Jaroslav Šilhavý již ve středu oznámí nominaci na listopadové zápasy s Kuvajtem v Olomouci a Estonskem v Praze. Hráč Bristolu byl o víkendu nejlépe hodnoceným českým legionářem.

Foto: Sport.cz

Tomáš Kalas v dresu Bristolu.

Článek
Fotogalerie

Zakládá si na tvrďácké figuře, pod fotbalovým dresem se rýsují jeho vypracované svaly. Letní EURO vyšlo Tomáši Kalasovi nad očekávání dobře a teď podle analytického hodnocení zaperlil v duelu, v němž jeho Bristol ve druhé nejvyšší anglické soutěži porazil Barnsley 2:1.

Bristol je nicméně v tabulce až patnáctý a na barážové příčky ztrácí pět bodů.

V Polsku se teď dlouhodobě daří Tomáši Petráškovi. Lídr Čenstochové si už v národním týmu zahrál, kvůli dlouhodobému zranění ovšem z reprezentace vypadl.

Zajímavé je, že až pátá příčka v hodnocení patří Tomáši Součkovi, který odehrál celý zápas a pomohl West Hamu k výhře 4:1 na hřišti Aston Villy.

Jak hodnocení vzniká?

Statistické hodnocení SofaScore je odpovědí na rostoucí potřebu kvantifikovat výkony hráčů. Co běžný fotbalový fanoušek vidí během televizního vysílání ve statistikách, je jen zlomek dat shromážděných během zápasu.

Je tam spousta věcí, které se dají vylepšit, odmítá chválu trenérů Tomáš KalasVideo: Sport.cz, FAČR

V každém utkání je přibližně 1500 různých událostí, které se mohou promítnout do čísel, co se na hřišti stalo. Operátoři ručně zaznamenávají data a shromažďují informace o aspektech, jako jsou držení míče, přihrávky, souboje, nájezdy, běh, pokusy o kličku, přihrávky do šance, střely a další.

Cílem je odvodit z těchto statistik užitečné informace, které by odpovídajícím způsobem shrnovaly výkon hráče.

„Náš tým datových analytiků rok tvrdě pracoval, analyzoval stovky zápasů, identifikoval klíčové ukazatele výkonu a každému z nich přiřadil hodnotu. Přistupovali jsme k fotbalu jako ke komplexnímu dynamickému systému, ve kterém má každý specifickou roli. Konečným výsledkem je propracovaný algoritmus, který generuje hodnocení hráčů na stupnici do 10, v závislosti na tom, co hráči předvedli během svého pobytu na hřišti," vysvětluje společnost.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články