Hlavní obsah

V Kataru chceme konečně vyhrát velký turnaj, řekl belgický kapitán Hazard

Podle reprezentačního kapitána Edena Hazarda je nejvyšší čas, aby výjimečná generace belgických fotbalistů konečně vyhrála velký turnaj. "Rudí ďáblové" budou na přelomu listopadu a prosince obhajovat na mistrovství světa v Kataru bronzové medaile z roku 2018.

Foto: John Sibley, Reuters

Eden Hazard v dresu belgické fotbalové reprezentace.

Článek

"Chceme být ještě lepší než před čtyřmi lety, což nebude snadné, protože třetí místo už je slušný úspěch. Musíme si ale neustále zvyšovat laťku," řekl Hazard v rozhovoru pro FIFA.

Jednatřicetiletý útočník Realu Madrid je kapitánem belgického národního týmu od roku 2015 a chystá se na třetí světový šampionát. V roce 2014 v Brazílii dokráčela Belgie do čtvrtfinále, následně v Rusku už dosáhla na cenný kov.

"Pořád se mluví o zlaté generaci. Jsme pohromadě už skoro deset let, máme neuvěřitelné hráče, ale pořád jsme nic velkého nevyhráli. Chci to změnit, abychom si to označení konečně zasloužili," podotkla někdejší hvězda Chelsea, kterou v posledních letech po přestupu do Španělska pronásledují zranění.

Svěřenci Roberta Martíneze vstoupí do turnaje v Kataru 23. listopadu proti Kanadě. Dalšími belgickými soupeři ve skupině F budou Chorvatsko a Maroko.

Reklama