Hlavní obsah

A nakonec trapas. Ostudnou tečku za zlatem Španělek udělala vláda. Vyznamenání přiřkla modelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víc skandálů než opravdové radosti z jedinečného úspěchu. Ve Španělsku pokračují pozoruhodné scény po historickém triumfu fotbalistek na MS. Tentokrát nejde o polibky ani obtěžování. Ani nikdo nebyl odvolán. Ale pořádnou ostudu si uřízla vláda. Metál za úspěch papírově nasměrovala jinam, než měla. Oproti předešlým skandálním momentům je to však úplná drobnost…

Foto: Violeta Santos Moura, Reuters

Ivana Andresová, kapitánka španělských fotbalistek.

Článek
Fotogalerie

Španělky byly za triumf oceněny Královským řádem za sportovní zásluhy. Když však byl seznam ministerstvem kultury zveřejněn, byla patrná jistá závada. Hned nahoře bylo špatné jméno.

Vládní úředníci nebo snad svazoví činovníci zjevně zaměnili sestru argentinské fotbalové hvězdy Maura Icardiho s kapitánkou španělského týmu. Nepochopitelné.

Každý by totiž mezi oceněnými v první řadě čekal kapitánku Realu Madrid Ivanu Andresovou. Ale ouha.

Jako první byla na seznamu Ivana Icardiová Riverová. O koho jde? Je to sestra hráče Galatasaraye Maura Icardiho. Ale není to fotbalistka, a dokonce ani Španělka. Jde o argentinskou modelku, která si vydělává i jako influencerka. Neměla tedy zhola nic společného se španělským tažením na šampionátu v Austrálii a na Novém Zélandu. Také se sama podivila, jak mohl někdo vyrobit takovouto chybu.

Nebyla jediná. Nepřesně byla na listině napsána záložnice Barcelony a Španělska Aitana Bonmatiová, která byla nejlepší hráčkou mistrovství světa. Její celé jméno je Aitana Bonmatiová Concaová, ale místo toho bylo napsána část přijmení se „s“ navíc – v originálu bez přechylování tedy Aitana Bonmati Concas.

Podle španělských médií se odpovědné orgány již hráčkám omluvily.

Reklama