Hlavní obsah

Angličané ztratili koncentraci. Spokojenost, ale dva góly jsme dostat neměli, běduje Southgate

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávané drama se nekonalo, přesto je kouč Anglie Gareth Southgate po výhře 6:2 nad Íránem lehce rozpačitý. Líbilo se mu, jakým způsobem se jeho tým na MS v Kataru prezentoval, dva obdržené góly ho ale mrzí. Výpad připisuje netradičně dlouhému nastavení.

Foto: Reuters

Kouč Anglie Gareth Southgate a střelec dvou gólů Bukayo Saka po výhře 6:2 nad Íránem na MS v Kataru.

Článek
Fotogalerie

„S výhrou tak vysokým rozdílem a výkonem po většinu zápasu musíme být opravdu spokojeni. Byli jsme připraveni. Přesně takto jsme se chtěli prezentovat," řekl po pondělním střetnutí trenér Southgate.

Anglie vedla krátce po hodině hry 4:0, dva góly si připsal nakonec nejlepší hrát utkání Bukayo Saka. „Jsem rád, že se podařilo rozhodnout už v úvodních 45 minutách. Vysoká výhra nás ale nesmí uspokojit, máme před sebou dlouhou cestu. Cítím se však úžasně, jsem na všechny hrdý," neskrýval nadšení 21letý mladík z Arsenalu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Anglie - ÍránVideo: Česká televize

Čisté konto Angličanům sebral v 65. minutě jeden z nejlepších střelců portugalské ligy Mahdí Taremí, který ještě trefou z penalty v nastavení druhé půle pečetil konečný výsledek. Anglie tak nedorovnala své historicky nejvyšší vítězství na MS, tím zůstává triumf 6:1 z před čtyř let proti Panamě.

„Z konce jsem trochu rozpačitý, opravdu. Za takového stavu bychom neměli dostat dva góly. Skvělý začátek turnaje, už v příště proti USA však potřebujeme být lepší," varoval Southgate. Důvody výpadku hledal v nastavení, které i kvůli ošetřování gólmana Íránu čítalo za oba poločasy dohromady 24 minut. „Dlouhá doba na to, abyste udrželi soustředění. Prostě jsme ztratili koncentraci. Když hrajete v pomalém tempu, nejste zdaleka tak efektivní a pozorní," dodal trenér.

Svěřenci ho ale svými výkony z velké části potěšili. „Máme několik dobrých hráčů, naši útoční hráči jsou hrozba pro všechny, obrana v první hodině zápas kontrolovala a byla trpělivá. Záložníci výborní. Obzvlášť se mi líbil gól Jacka Grealishe. Callum Wilson mohl být sobecký, ale myslel na tým. Měl bych být asi více nadšený, ale musím udržet tým na správné cestě," zhodnotil na závěr Southgate.

Reklama