Hlavní obsah

Anglii nastartoval mladík za miliardy. Chtěl jsem ho podepsat, ale bohužel, prozradila legenda Chelsea

Anglii k vysoké výhře 6:2 nad Íránem na MS v Kataru nasměroval 19letý střední záložník Jude Bellingham. Jeden z největších talentů světového fotbalu se prosadil hned při svém debutu na seniorském šampionátu. Poklonu mu ještě před utkáním složila legenda anglického fotbalu Frank Lampard. Bývalý výborný středopolař prozradil, že chtěl Bellinghama koupit už v době, kdy trénoval v Chelsea.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Anglický fotbalový reprezentant Jude Bellingham slaví po vstřelení gólu do sítě Íránu.

Článek
Fotogalerie

Běžela 35. minuta úvodního utkání skupiny B na MS v Kataru, když si Bellingham naskočil na centr z pravé strany a hlavou překonal gólmana Íránu. Snový debut pro hvězdičku německé Borussie Dortmund.

„Už dokáže rozhodovat zápasy. Na tak mladého hráče má mimořádný talent, oproti ostatním fotbalistům ze svého ročníku působí na hřišti daleko zkušeněji," prohlásil pro australský web Keep Up na adresu Bellinghama současný kouč Evertonu Frank Lampard.

Lampard byl rovněž vynikajícím středopolařem, za Albion vstřelil 29 branek a za Chelsea, kde strávil většinu své aktivní kariéry, se trefil více než dvěstěkrát. Následně se vydal na trenérskou dráhu, která ho od července 2019 do ledna 2021 zavedla i na lavičku milovaného londýnského velkoklubu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih Anglie - ÍránVideo: Česká televize

„Když jsem byl v Chelsea, zkoušel jsem Bellinghama podepsat. Bohužel se tak nestalo," prozradil Lampard během soustředění v Sydney. Stejně tak byl prý v jeho hledáčku defenzivní záložník Declan Rice z West Hamu, jenž byl proti Íránu rovněž v základní sestavě.

Nejpozději na konci sezony se očekává, že Bellingham odejde do některého z evropských velkoklubů. Podle webu transfermarkt je tržní hodnota rodáka z města Stourbridge nedaleko Birminghamu 100 milionů eur, mezi nejvážnější zájemce patří Manchester City, Liverpool, Real Madrid nebo již zmíněná Chelsea.

„Všichni od něj hodně čekají, takže se musí umět vyrovnat s tlakem. Ale způsob, jakým hraje, ukazuje, že je opravdu vyzrálý. Jsem si jistý, že v Kataru nezklame a připíše si z individuálního pohledu dobrý turnaj," dodal Lampard ještě před prvním vystoupením Anglie na letošním mundialu.

Reklama