Hlavní obsah

Anglická hvězda neposlechne! Dostane na MS za duhovou kapitánskou pásku trest?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný problém řeší fotbalová Anglie před pondělním vstupem do mistrovství světa v Kataru, kdy se ve skupině B utká s Íránem. Kapitán Albionu Harry Kane má totiž v plánu nastoupit i přes zákaz FIFA s duhovou kapitánskou páskou na podporu LGBTQ+ komunity. Britský Telegraph Football v neděli večer uvedl, že pokud to hvězda Anglie opravdu udělá, dostane hned na začátku utkání žlutou kartu.

Fotbalisty Anglie čeká premiéra na MS v Kataru, ještě před výkopem řeší Albion problém. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Kane se plánem mít na rukávu duhovou kapitánskou pásku s nápisem One Love netajil dlouho dopředu. Proti jeho nápadu se důrazně ohradili pořadatelé šampionátu s tím, že mistrovství světa ve fotbale 2022 by nemělo být využíváno jako prostor politických prohlášení. Krok anglického reprezentanta nepovažují za správný.

Katar dal dopředu jasně najevo, že nebude ochoten měnit své zákony týkající se vztahů mezi osobami stejného pohlaví, nicméně členové komunity LGBTQIA+ budou na stadionech vítáni.

Foto: Profimedia.cz

Anglický reprezentant Harry Kane má v plánu nastoupit do utkání MS proti Íránu s duhovou kapitánskou páskou se sloganem One Love, riskovat bude udělení žluté karty.

„Jedinou věc, kterou žádáme, je, aby fanoušci respektovali naši kulturu. Pak budou všichni na šampionátu vítáni," uvedl v prohlášení za pořadatele Násir Al Chátir.

Na svém postoji však Kane nic měnit nehodlá a půjde do rizika, že hned v úvodu duelu s Íránem bude potrestán, pravděpodobně žlutou kartou. Stejný plán s duhovou páskou mají i přes zákaz FIFA podle médií i kapitáni dalších osmi evropských zemí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články