Hlavní obsah

Ať se Messi modlí, abych si ho nenašel, zuří mexický boxer Álvarez

Lví podíl měl argentinský fotbalový génius Lionel Messi na sobotní výhře svých barev nad Mexikem (2:0), díky které na MS v Kataru žijí naděje dvojnásobných mistrů světa na postup do osmifinále, zatímco Mexiko už živí jen teoretické šance. Nadšení ze sedminásobného držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa však v žádném případě nesdílí elitní mexický profesionální boxer Saúl "Canelo" Álvarez, který poslal argentinskému kapitánovi ostrý vzkaz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - MexikoVideo: Česká televize

 
Článek

O co šlo?

Álvareze, majitele pásů pro šampiona organizací WBC, WBA, WBO a IBF v superstřední váze, rozlítily videozáběry oslav triumfu z argentinské šatny, na nichž zelený mexický dres, který si Messi z utkání odnesl po výměně se soupeřem, leží na zemi. V jednu chvíli ho dokonce argentinský kapitán při zouvání kopačky neúmyslně odkopl stranou.

„Vytřel podlahu dresem mexického národního týmu a vlajkou země!" hřímá Álvarez na svém twitterovém účtu, kde má přes dva miliony sledujících. „Ať se modlí k Bohu, abych si ho nenašel!" vzkázal 32letý mexický boxerský idol argentinskému fotbalovému králi.

Podle mexického boxera šlo o neuctivé chování, bývalí Messiho spoluhráči se však za argentinskou hvězdu postavili. "Nehledejte výmluvy a nedělejte problémy, když nevíte nic o fotbale ani o tom, co se děje v kabině. Dresy vždycky leží na zemi, protože jsou propocené," reagoval někdejší argentinský reprezentant Sergio Agüero. Podobně se vyjádřil i bývalý Messiho kolega z Barcelony Cesc Fábregas.

Úřadující vítězové jihoamerického šampionátu po úvodní šokující porážce 1:2 se Saúdskou Arábií se v sobotu v Lusailu dlouho trápili, ale po hodině hry Messi otevřel skóre střelou z dálky a pak v 87. minutě připravil druhý gól pro střídajícího Enza Fernándeze. Postupové šance Mexika, které ani ve svém druhém vystoupení na MS v Kataru neskórovalo, tak klesly na minimum.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi nasměroval Argentinu k výhře nad MexikemVideo: Česká televize

Argentinci ve středu zakončí úvodní část turnaje ve skupině C proti Polsku. To v sobotu porazilo 2:0 Saúdskou Arábii a vede tabulku se čtyřmi body. Mexiko v souběžně hraném duelu změří síly s tříbodovou Saúdskou Arábií.

Reklama