Hlavní obsah

Bayern by MS vyhrál, Němci asi těžko, míní expert z Hoffenheimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm a půl roku už působí v bundeslize. V Hoffenheimu se dokonce potkal s Hansim Flickem, současným trenérem německé reprezentace. Český internacionál Pavel Kadeřábek si tak moc dobře dokáže představit, pod jakým tlakem se Die Nationalelf během fotbalového šampionátu v Kataru ocitl. „Hlavně ze strany bývalých hráčů je kritika obrovská,“ referuje odchovanec pražské Sparty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec Niclas Füllkrug vyrovnal proti ŠpanělůmVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Černý scénář se pomalu začal znovu naplňovat. Před čtyřmi lety na mistrovství světa v Rusku nepostoupili favorizovaní Němci jako obhájci titulu ani ze základní skupiny. V Kataru nezačali o nic lépe. Senzačně podlehli Japonsku, ve druhém utkání prohrávali se Španělskem. Až vyrovnávací gól Niclase Füllkruga, nejstaršího debutanta v historii německé reprezentace, udržel jednoho z největších favoritů šampionátu před posledním zápasem ve skupině s Kostarikou ve hře o postup.

„Füllkrug pokračuje ve své pohádce. Minulou sezonu tahal Brémy z druhé ligy, kolem jeho nominace do Kataru se vedly bouřlivé spory. Teď je zachráncem a hrdinou... Mě však jeho kvality nepřekvapují. Nedávno nám dával gól z penalty a připsal si ještě asistenci po parádní akci, kterou připravil," líčí Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Španělsko - NěmeckoVideo: Česká televize

Bundeslize už po pomalejším rozjezdu znovu vládne mnichovský Bayern. Bavorská mašina demonstrovala svou sílu i v Lize mistrů, ve skupině s Barcelonou, Interem Milán a Plzní neztratila ani bod. Řeklo by se tedy, že když se reprezentace opře o Bayern, nemůže dopadnout špatně.

„Podobně uvažuji i já. Kdyby na turnaj dorazil kompletní Bayern, tak je podle mě schopný mistrovství světa vyhrát. Jenže rukopis Bayernu se ve hře reprezentace výrazněji neprojevuje. Němcům to moc nefunguje, nejsou podle mě tak silní jako dřív. Citelně jim chybí Toni Kroos, který už nereprezentuje. Ukazuje se, jak moc důležitý pro jejich nároďák byl," poukazuje Kadeřábek na oporu Realu Madrid.

Jenže, nikdy nepodceňujte Němce! „Nadále nemají postup tak úplně ve svých rukou. Myslím však, že Kostariku porazí, třeba i o více gólů, pokud bude třeba. A dál se třeba rozjedou. Zapojí konečně i Tomáše Müllera, jak já mu říkám, a třeba nás ještě překvapí," culí se třicetiletý obránce Hoffenheimu.

Foto: tsg-hoffenheim.de

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu právě vstřelil gól Mohuči.

Ostatně i Hansi Flick označil plichtu se Španělskem za možnou jiskru, kterou jeho tým potřeboval k zažehnutí šancí na postup. Trenéra Kadeřábek poznal hodně zblízka, v posilovně...

„Půl roku působil se mnou v Hoffenheimu v manažerské funkci, což ho moc nebavilo. Raději se vydal do Bayernu. Tehdy ještě nebyl takovou personou. Když jsme se asi třikrát potkali v posilovně, musel jsem se kluků zeptat, o koho jde," usmívá se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španěl Alvaro Morata otevřel skóre proti NěmeckuVideo: Česká televize

Teď Flicka uznává. „Řadím ho spíše ke klidnějším trenérům. Dokáže z hráčů sejmout tlak a čelit mu sám - a že teď je tlak na reprezentaci v Německu obrovský. Teď to ukázal i jednou příhodou přímo v Kataru. Na oficiální tiskovce má být vždy s trenérem i jeden hráč. Flick ale řekl, že mužstvo teď potřebuje hlavně klid a koncentraci, že je tiskovka moc dlouho od hotelu. I za cenu pokuty od FIFA se na ni vypravil sám a nechal do sebe šít," poukazuje Kadeřábek.

V Kataru drží palce i dvěma klubovým spoluhráčům, z nichž ovšem Dán Skov nepatří k oporám. Jinou kapitolou je Andrej Kramarič, autor dvou gólů Chorvatska v utkání s Kanadou. „Andrej patří v klubu k mým největším kamarádům, hráváme spolu třeba poker. Však jsem mu hned po zápase s Kanadou poslal blahopřání. Na podzim se spíš trápil, tak jsem se ho ptal, s čím do Kataru jede. Odpověděl, že přece dávat góly jako útočník číslo jedna. Balkánská povaha, nepřipouští si žádné pochyby," líčí Kadeřábek, který za mistry světa tipuje Francouze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.