Hlavní obsah

Naději vystřelil nejstarší debutant. Němci jsou sebevědomí a stále věří v postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl jedním z největších překvapení v nominaci kouče Hansiho Flicka, po duelu se Španělskem ho ale oslavuje celá země. Útočník Niclas Füllkrug zařídil parádní trefou Německu remízu 1:1, která výrazně zvýšila naděje jeho týmu na postup ze základní skupiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Španělsko - NěmeckoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, že musíme, takže jsme začali riskovat. V první půli tam od nás nastalo pár chyb, důležité však bylo, že jsme se po přestávce zlepšili," hodnotil Füllkrug průběh duelu. Moc dobře věděl, že po úvodní prohře s Japonskem by v případě dalšího zaváhání bylo pro mistry světa z roku 2014 téměř nereálně odvrátit konec na MS v Kataru ještě před vyřazovacími boji.

„Bod je důležitý, ale chtěli jsme vyhrát. Nyní můžeme jít s dobrým pocitem do posledního zápasu a doufat, že se věci vyvinou v náš prospěch," podotkl útočník Brém, jenž v únoru oslaví 30. narozeniny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - KostarikaVideo: Česká televize

Střídající forvard srovnal na konečných 1:1 tvrdou ranou pod břevno až v 83. minutě. Ukázal, že trenéru Flickovi odvážný tah vyšel. Füllkrug je totiž nejstarším debutantem v německém národním týmu za posledních 20 let.

„Od toho je na hřišti. V této bundesligové sezoně vstřelil už 10 branek. Odhodlání, s nímž zakončuje, nám pomohlo," chválil trenér Flick.

Němci tak udrželi naději na postup mezi šestnáct nejlepších mužstev turnaje. Ve skupině E jim však s jedním bodem stále patří poslední čtvrté místo. V závěrečném klání nutně potřebují porazit Kostariku a čekat, jak dopadne měření sil mezi Španělskem a Japonskem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec Niclas Füllkrug vyrovnal proti ŠpanělůmVideo: Česká televize

Flick je ale plný očekávání. „To, co mužstvo proti Španělsku předvedlo, je ohromné. Jsem na tým opravdu hrdý. Potkali jsme špičkový tým, jemuž jsme se vyrovnali. Mentalita hráčů byla mimořádná," uvedl někdejší hráč i kouč Bayernu Mnichov.

Reklama