Hlavní obsah

Byl dar sledovat tuhle podívanou, řekl o finále MS legendární Pelé

Legendární brazilský fotbalista Pelé byl poctěn tím, že mohl sledovat strhující finále mistrovství světa v Kataru, ve kterém Argentina po remíze 3:3 po prodloužení až v penaltovém rozstřelu porazila Francii. Dvaaosmdesátiletý bývalý útočník, jenž aktuálně pobývá v nemocnici, pogratuloval útočníkům Lionelu Messimu a Kylianu Mbappému za jejich úchvatný souboj o krále střelců katarského turnaje. Pelé si vzpomněl i na již zesnulou legendu Argentince Diega Maradonu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

"Fotbal dnes jako vždy pokračoval ve vyprávění svého fascinujícího příběhu. Messi poprvé vyhrál mistrovství světa, jak si jeho úžasná kariéra zasloužila," uvedl na Instagramu Pelé, který se od loňského září léčí s rakovinou tlustého střeva a v nemocnici aktuálně zůstává kvůli problémům s dýchacími cestami.

Trojnásobného mistra světa z let 1958, 1962 a 1970 dnes svým dvanáctým gólem na šampionátech dotáhl Mbappé, který jako druhý v historii ve finále MS zaznamenal hattrick a navrch se prosadil i v penaltovém rozstřelu. Útočník Paris St. Germain v Kataru s osmi brankami ovládl tabulku kanonýrů. "Můj drahý přítel Mbappé vstřelil ve finále čtyři góly. Byl to dar sledovat tuhle úžasnou podívanou na budoucnost našeho sportu," poznamenal Pelé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo na fotbalovém MS v Kataru. Chorvatsko vyhrálo nad Marokem 2:1.Video: Česká televize

Argentina vyhrála světový šampionát po 36 letech od triumfu v roce 1986, kdy byl kapitánem předloni zesnulý Maradona. "Gratuluji Argentino. Diego se teď určitě usmívá," zavzpomínal Pelé na jednu z největších legend fotbalové historie.

Ocenil i výkon Maročanů, kteří jako první africký tým došli do semifinále a nakonec skončili bez medaile čtvrtí. "Maročané prožili neuvěřitelný šampionát. Je skvělé vidět zářit Afriku," uvedl Pelé.

Reklama