Hlavní obsah

CAS se bude zabývat odvoláním proti účasti Ekvádoru na MS 4. a 5. listopadu

Sportovní arbitrážní soud (CAS) se bude zabývat odvoláním Chile proti rozhodnutí FIFA nechat startovat na fotbalovém mistrovství světa Ekvádor 4. a 5. listopadu. Rozhodnutí by podle agentury Reuters mělo padnout 10. listopadu, deset dnů před startem šampionátu v Kataru.

Foto: fifa.com

Mezinárodní fotbalová federace FIFA

Článek

Světová federace FIFA v září zamítla už podruhé odvolání v případu ekvádorského fotbalisty Byrona Castilla, o němž představitelé Chile tvrdí, že se narodil v Kolumbii a Ekvádor reprezentoval neoprávněně. Castillo odehrál v kvalifikaci o MS osm zápasů - včetně dvou proti Chile - a pomohl Ekvádoru ke čtvrtému místu v tabulce a přímému postupu na šampionát.

Chile skončilo sedmé, ale pokud by bylo kontumováno všech osm utkání, v nichž Castillo nastoupil, posunulo by se na čtvrtou pozici.

Podle agentury Reuters byl vyzván k účasti na slyšení i Castillo. Při projednávání se budou probírat i argumenty fotbalové asociace Peru, které také podalo odvolání po rozhodnutí FIFA. Peru obsadilo v jihoamerické kvalifikaci páté místo a prohrálo interkontinentální play off s Austrálií.

Disciplinární komise FIFA zamítla odvolání Chile v červnu. V září pak tento verdikt potvrdila její odvolací komise s tím, že Castillo se dá podle pravidel FIFA považovat za plnoprávného občana Ekvádoru.

Ekvádor má 20. listopadu odehrát zahajovací zápas šampionátu proti domácímu Kataru, dalšími týmy ve skupině A jsou Nizozemsko a Senegal.

Reklama

Související témata: