Hlavní obsah

Česká reprezentace je bez trenéra! Šilhavý tým povede na dálku

Praha
Aktualizováno

Opakuje se se situace, která už tu jednou byla. Česká fotbalová reprezentace se v zápasech proti Kuvajtu (11. listopadu v Olomouci) a Estonsku (16. listopadu v Praze) bude muset obejít bez hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého. Kouč měl před začátkem srazu pozitivní test na covid-19. Po dohodě s vedením FAČR povede mužstvo během listopadového dvojzápasu asistent Jiří Chytrý.

Manažer Libor Sionko o nemoci trenéra Jaroslava ŠilhavéhoVideo: FAČR

 
Článek

Minulý týden oslavil 60. narozeniny, jubileum má ovšem pokažené. Při vedení týmu bude znovu odkázán jen na telefon.

„Je zapotřebí zdůraznit, že trenér Jaroslav Šilhavý se v posledních dvanácti dnech nepotkal s žádným jiným členem reprezentace. Abychom předešli jakýmkoliv spekulacím, tak musíme také dodat, že je očkovaný. Bohužel, navzdory všem opatřením se v dnešní době nakažení zcela vyhnout nelze. Jarda bude se zbytkem trenérského štábu intenzivně komunikovat na dálku," líčí situaci manažer reprezentace Libor Sionko.

Tým v nadcházejících dvou zápasech povede Šilhavého asistent Jiří Chytrý, který už tuto roli zažil loni v zápase Ligy národů ve Skotsku. Domluvilo se na tom vedení Fotbalové asociace České republiky a národního týmu.

Patrik Schick chybí v nominace fotbalové reprezentace. Dodatečně povolaný může být Krmenčík

Sport.cz, FAČR

„Pro nás je to samozřejmě komplikace, ale i na tuto variantu jsme byli připravení. Loni ve Skotsku jsme si to vyzkoušeli, s Jardou budeme v častém kontaktu a budeme všechno probírat. Věřím, že oba zápasy zvládneme úspěšně," avizuje Chytrý.

První trénink povede v pondělí v Praze, kde se reprezentace začne na obě utkání připravovat. Do Olomouce vyrazí národní tým ve středu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články