Hlavní obsah

Další vzpoura outsidera. Maroko přehrálo Belgii, ta se tak bojí o postup. Byli jsme ustrašení, uznal kouč favorita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když zápas zrovna neskončí bezgólovou remízou, kterých nám fotbalisté v Kataru nadělují požehnané množství, tenhle šampionát má grády. Maroko si v duelu skupiny F překvapivě vyšláplo na hvězdami nabitou Belgii, a vítězstvím 2:0 napodobila počiny Saúdské Arábie a Japonska, kteří v předcházejících dnech taktéž zvítězili nad papírově výrazně silnějšími celky. Belgii se tak povážlivě zkomplikovala cesta do osmifinále, o postup se popere až v posledním zápase s Chorvaty. „Působili jsme, jako bychom se až přehnaně báli porážky,“ hledal příčiny značně mdlého představení svého celku kouč Belgie Roberto Martínez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Belgie - MarokoVideo: Česká televize

 
Článek

Jeho svěřenci nepřesvědčili již v prvním utkání s Kanadou, které sice vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem, severoamerickému výběru ale sudí kontroverzními rozhodnutími upřeli minimálně jednu jasnou možnost zahrávat pokutový kop. Odčinit chabý výkon z úvodu turnaje se jim proti Maroku nepodařilo, hra Belgie nebyla vůbec hodná kvality jejího kádru ani napodruhé. „Dobře jsme pracovali bez míče, když už jsme jej ale měli, tak mi přišlo, že si to hráči vůbec neužívají," lamentoval 49letý kouč, jehož tým obhajuje bronz z předchozího světového šampionátu.

Nechuť hrát a jakási demotivace je cítit i z některých tiskových prohlášení jednotlivých plejerů. Hvězdný Kevin de Bruyne před pár dny například s až nečekanou upřímností odepsal belgické šance celkové prvenství s tím, že kádr je již příliš starý, a jakožto promarněnou příležitost na kýžený titul označil právě předcházející mistrovství v Rusku.

Belgičany každopádně čeká klíčová postupová bitva ve čtvrtek proti Chorvatsku. „Dnes jsme si nevytvořili skoro žádné šance, příště to může být jen lepší. Víme, že výhra by pro nás znamenala jistotu osmifinále," burcoval Martínez.

Na druhé straně barikády byla nálada o poznání veselejší, i přes náhlou rošádu v brankovišti těsně před výkopem, kdy obvyklou jedničku Búnúa nahradil Munír Muhammádí, odvedli Maročané zodpovědný výkon a získali zasloužené tři body. „Věděli jsme, že můžeme vyhrát, pokud necháme na hřišti všechno. Hráči splnili mé instrukce do puntíku, spokojení ale ještě nejsme. Naším cílem je postup," prohlásil motivovaně trenér Valíd Radžradžuí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články