Hlavní obsah

Desetitisíce Maročanů přivítaly čtvrtý tým z fotbalového MS

Aktualizováno

V Rabatu přivítaly marockou fotbalovou reprezentaci po návratu z úspěšného mistrovství světa desetitisíce fanoušků. Davy lidí podle státní agentury MAP zaplavily metropoli už mnoho hodin před dnešním podvečerním příletem čtvrtého týmu šampionátu v Kataru, aby mohly s hráči oslavit nejlepší výsledek afrického mužstva v historii turnaje.

Foto: Juan Medina, Reuters

Tisíce fanoušků vítaly tým Maroka v Rabatu po návratu z MS.

Článek
Fotogalerie

Ulice Rabatu zaplnili fanoušci v národních dresech a s vlajkami, opakovaně zněla hymna. Na dění v ulicích dohlíželo více než 8000 příslušníků bezpečnostních složek, ale zatím nemuseli řešit vážnější incidenty.

Konvoj s fotbalisty po přistání zamířil z letiště centrem města špalírem mezi fanoušky a cílem byl královský palác, kde bylo připravené přijetí králem Muhammadem VI. Hlava státu již dříve vyjádřila písemně gratulaci a poděkování hráčům, trenérům a celému realizačnímu týmu za reprezentaci země.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo na fotbalovém MS v Kataru. Chorvatsko vyhrálo nad Marokem 2:1.Video: Česká televize

Foto: Abdelhak Balhaki, Reuters

Tým Maroka v otevřeném autobusu po návratu do Rabatu.

Setkání s králem a korunním princem se spolu s fotbalisty zúčastnily také jejich matky. "Byla to odměna za to, že marocké ženy dokázaly svým dětem vštípit hodnoty jako vlastenectví, obětování a národní sounáležitost," uvedla MAP.

Maroko na šampionátu jako první africký tým překvapivě postoupilo až do semifinále, ve kterém podlehlo Francii (0:2). V sobotu výběr trenéra Valída Radžradžuího završil turnaj porážkou 1:2 v duelu o třetí místo s Chorvatskem.

Reklama