Hlavní obsah

Dosavadní sledovanost fotbalového MS je o 14 procent vyšší než v roce 2018

Průměrná sledovanost zápasů ve skupinách na fotbalovém mistrovství světa v Kataru oproti předchozímu šampionátu vzrostla na ČT o zhruba 14 procent na 378.000 diváků na utkání. Zatím nejsledovanějším zápasem v dosavadním průběhu bylo pondělní utkání Brazílie - Švýcarsko, které vidělo 598 000 lidí starších čtyř let. Na Nově nejvíc táhlo utkání Brazílie se Srbskem. Vyplývá to z informací televizí.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Chorvatská fanynka v dějišti fotbalového MS v Kataru.

Článek

Druhým nejsledovanějším zápasem na ČT byl přenos Polsko - Argentina s 596 000 diváky a třetím pak utkání Portugalsko - Uruguay s 465 000 diváků. Na stanici Nova Action vidělo zápas Brazílie - Srbsko 442 000 diváků.

"Fotbalová utkání světového šampionátu v Kataru vysílaná na stanicích Nova Group se setkala se zájmem 6,28 procenta diváků mezi 15 a 54 lety. Alespoň tři minuty kontinuálně je sledovalo 2,328 milionu diváků starších čtyř let," uvedla mluvčí Novy Tereza Žižková. Fotbal pomáhá Nova Action k historicky nejlepším výsledkům. V minulém týdnu se podíl stanice v prime time zvýšil více než čtyřikrát na 4,3 procenta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS Polsko - ArgentinaVideo: Česká televize

Česká televize letos kvůli úsporám přeprodala práva na část zápasů MS Nově. Veřejnoprávní televize z Kataru odvysílá 14 zápasů společně s Novou a vedle toho dalších 32 utkání, Nova má exkluzivně 18 zápasů.

Reklama