Hlavní obsah

Drsný výpad před čtvrtfinále, argentinská hvězda útočí na věhlasného trenéra: Byl nejhorší v mé kariéře

Neobvykle jedovatý slovní atak přišel těsně před startem čtvrtfinále fotbalového MS. Argentinský reprezentant Ángel di María se před utkáním s Nizozemskem pustil do kouče evropského celku Louise van Gaala. Ten mu záhy odpověděl. Spíše smířlivě.

Argentinec Ángel di María se raduje při utkání proti Polsku.

Článek

Argentinská média zmiňují Di Maríova slova týkající jeho nepříliš vydařeného působení v Manchesteru United. Právě pod vedením Van Gaala.

„Mým problémem v Manchesteru byl trenér. Byl to nejhorší kouč v mé kariéře," uvedl Di María.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Nizozemský kouč Louis van Gaal a Memphis Depay na tiskové konferenci. Depaye shodou okolností Van Gaal vedl podobně jako Argentince Ángela di Maríu v Manchesteru United.

Argentinský záložník vydržel v United jedenáct měsíců a v létě 2015 mířil za 63 milionů eur do PSG. A byl rád, že je pryč. Anglie jemu i rodině vůbec nepřirostla k srdci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - AustrálieVideo: Česká televize

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Nizozemsko - USAVideo: Česká televize

Ovšem zřejmě hlavně kvůli tomu, že podle jeho slov i po vydařených zápasech byl středem kritiky od trenéra. „Měnil mé místo v sestavě. Nelíbilo se mu, že hráči byli víc než on," poznamenal Di María, nyní už oblékající dres Juventusu.

Věhlasný Van Gaal na slova jedné z argentinských hvězd reagoval během tiskovky před očekávaným pátečním čtvrtfinálovým duelem. „Je jedním z mála hráčů s tímto názorem. Je mi to opravdu líto a je smutné, že to řekl," pravil nizozemský trenér.

Reklama