Hlavní obsah

FIFA po vyřazení Ruska z play off o MS rozhodla, že Polsko postoupí bez boje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FIFA po vyřazení Ruska z play off o fotbalové MS rozhodla, že Polsko postoupí bez boje. Ve finále narazí na vítěze zápasu mezi Švédskem a Českem, který se bude hrát podle původního plánu, tedy 24. března od 20:45. „Pro nás se nic nemění. Na Švédsko se připravujeme několik měsíců, stejně tak jsme analyzovali i hru polského týmu. Chceme se nachystat co nejlépe, abychom se o postup na mistrovství světa poprali," uvedl trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý v tiskové zprávě pro média.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Článek

Polsko mělo původně odehrát semifinále proti Rusku. Po vojenské invazi na Ukrajinu však FIFA a UEFA vyřadily Rusko z mezinárodních soutěží. Nyní padlo rozhodnutí, že barážová skupina o postup na mistrovství světa zůstane tříčlenná.

„Ze strany FIFA je to očekávané rozhodnutí podle reglementu mistrovství světa, které bylo ze všech variant zdaleka nejpravděpodobnější. Nyní se můžeme nadále plně koncentrovat na úvodní zápas ve Švédsku. To, že Polsko postoupí rovnou do finále, bereme jako fakt – pokud chceme hrát na mistrovství světa, musíme si zkrátka poradit se dvěma soupeři, takže pro nás se situace nijak nezměnila," konstatoval předseda FAČR Petr Fousek.

„Přípravy na zápas ve Švédsku dávno začaly – máme vybraný hotel, naplánovanou cestu, tréninky a další podrobnosti. V tomto směru tedy nemusíme nic měnit. Stejně tak máme vše potřebné zajištěné i pro zápas v Polsku," doplnil manažer národního týmu Libor Sionko.

Česká reprezentace usiluje o postup na mistrovství světa po šestnácti letech. V roce 2006 zažila zatím jedinou účast na světovém šampionátu v samostatné historii. Od té doby až do letoška nikdy nepostoupila ani do baráže.

FIFA na svém webu zároveň uvedla, že zápas Skotska s Ukrajinou odložila na červen, přesný termín nestanovila. V takzvané větvi A se tak v březnu odehraje pouze semifinále Wales - Rakousko.

Reklama