Hlavní obsah

Hernández touží po titulu pro zraněného bratra. Chci mu přivézt pohár, burcuje Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají stejné příjmení a v národním týmu zastávají stejný post, potkaly je ale diametrálně odlišné osudy. Starší ze sourozenců Hernándezových, Lucas, odehrál v Kataru pouze 13 minut úvodního duelu s Austrálií. Jeho cestu šampionátem pak ukončilo zranění v podobě přetrženého zkříženého vazu v koleni. Mladší bratr Theo ale dál válí a v semifinále s Marokem (2:0) dokonce vstřelil vítězný gól. „Myslím na bráchu a doufám, že na finále bude moci dorazit,“ přeje si bek AC Milán.

Théo Hernandez dal první gól semifinále MS Francie - MarokoVideo: Česká televize

 
Článek

Přitom nebýt zranění sourozence, dost možná by si 25letý rychlonožka na turnaji příliš nezahrál. Jedničkou Didiera Deschampse na levém kraji obranné čtyřky byl totiž právě Lucas, který už na rozdíl od svého mladšího bratra jeden titul pro mistra světa na kontě má. Byl totiž součástí týmu, který před čtyřmi lety triumfoval v Rusku. „Brácha je po celý život můj nejlepší kamarád. Chci mu přivézt pohár," neskrývá motivaci Theo Hernández.

Na hřišti pro to dělá maximum. V duelech základní skupiny proti Austrálii a Dánsku vždy asistoval u jedné z branek, ve středu večer se pak stal prvním hráčem, který dal na MS v Kataru gól týmu Maroka. Před semifinále totiž africký tým inkasoval pouze jednou a šlo o vlastní gól.

Sestřih semifinále MS: Francie - MarokoVideo: Česká televize

Mladší z bratrů Hernándezových gólem napravil zkrat ze čtvrtfinálového duelu s Anglií. V jeho závěru totiž srazil Masona Mounta v pokutovém území a soupeři daroval penaltu. Tu ale kapitán Harry Kane neproměnil a mladý Francouz si mohl oddechnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Anglie - FrancieVideo: Česká televize

Theo Hernández se netají svými ofenzivními choutkami, je skvěle rychlostně vybavený a dokáže i nebezpečně odcentrovat. Občas však nechává okénka vzadu a toho by podle některých expertů v nedělním finále mohla využít Argentina. „Bude se snažit útočit přes francouzskou levou stranu. Umím si představit, že právě z těchto prostor si například Lionel Messi nebo Julián Álvarez vytvoří šance ke skórování," prohlásil bývalý útočník Alan Shearer v přenosu pro BBC One.

Jak ale zápas o trofej vidí sám Theo Hernández? „Uděláme vše pro to, abychom zvítězili. Argentina je skvělá, ale že bychom se nějak báli Messiho, to ne," pravil levonohý obránce.

Reklama