Hlavní obsah

Horší pořadatelský tým MS nepamatuje. Postup nebyl cílem, hráči odvedli maximum, říká kouč Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina expertů se shoduje, že nejslabším týmem MS v Kataru jsou domácí fotbalisté. Letos se poprvé v historii stalo, že pořádající země nezískala v základní skupině ani bod. „Dokázali jsme konkurovat nejlepším reprezentacím světa, ale bohužel jsme to neuměli přetavit ve výsledky,“ hodnotí vystoupení svých svěřenců původem španělský kouč Félix Sánchez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Nizozemsko - KatarVideo: Česká televize

 
Článek

„Kvalifikace do osmifinále nebo grandiózní postup do čtvrtfinále nikdy nebyly naším cílem. Jsme realističtí a chtěli jsme být hlavně co nejvíce konkurenceschopní," prohlásil Sánchez na tiskové konferenci po prohře 0:2 s Nizozemskem, kterou pro jeho výběr turnaj skončil.

Nejvíce šancí na bodový zisk měli domácí proti Senegalu (1:3), v duelu s Nizozemskem byl výkonnostní rozdíl na hřišti patrný od úvodního hvizdu. „Nastoupili jsme proti výbornému týmu, jsem přesvědčený, že hráči odevzdali maximum. Pro nás výborná zkušenost, abychom se dále posouvali," tvrdí 46letý trenér.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Ekvádor - SenegalVideo: Česká televize

„Děkujeme všem fanouškům za podporu, ať si užijí zbytek šampionátu. Je to úžasné mistrovství světa," dodává.

Představení pořadatelského týmu rozhodně nenadchlo, což ukázali i katarští příznivci během zahajovacího duelu s Ekvádorem, když o poločase za stavu 0:2 hromadně opouštěli stadion.

Otázkou je, jaké kroky zvolí vedení katarského fotbalu. „Upřímně, nevím, jestli budu ve funkci pokračovat. To není na mně. Národní tým má dlouhodobý plán, jenž ale nezávisí na mé kontinuitě," vysvětlil Sánchez.

„Teď si pár dní odpočineme, hráči si zaslouží volno. Poté budeme pokračovat v práci a plánovat budoucnost," nastínil plány pro případ, že by měl stále důvěru.

Reklama