Hlavní obsah

Katařané nezapomněli. Loučení s Němci ve studiu hromadně doplnili výmluvným gestem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S čím přišli na úvod, s tím je ze země nakonec vyprovodili. Katařané nezapomněli, jak se Němci prezentovali před svým úvodním střetnutím na fotbalovém MS proti Japonsku. Výmluvné gesto, rukama zakrytá ústa, tentokrát domácí v televizním studiu při loučení ukazovali evropskému celku...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kostarika - NěmeckoVideo: Česká televize

 
Článek

Němci před utkáním s Japonci ukázali gesto, kterým vyjadřovali nespokojenost s tím, že ´jsou umlčováni´, když si z rozkazu FIFA nemohou vzít duhové doplňky k výstroji, přesněji kapitánskou pásku podporující LGBT.

Němci a nejen oni omezení těžce kousali. FIFA však rozhodla jasně. Za duhovou pásku rovnou žlutá karta. A to nikdo neriskoval. Jen debaty dál pokračovaly.

Herně Němci při katarském šampionátu neoslnili, byly dokonce i pasáže, kdy vyloženě propadli. A tak se dosti nečekaně ocitli v první várce týmů cestujících domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - JaponskoVideo: Česká televize

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - ŠpanělskoVideo: Česká televize

Zprávy z Kataru hovoří o tom, že MS probíhá naprosto bezproblémově, spokojenost je na všech stranách, místní jsou dostatečně vstřícní ke všem cizincům, ale na německé gesto nezapomněli.

Naladili se tak trochu protiněmecky. Při zápasu se Španělskem někteří diváci drželi obrázky Mesuta Özila. Bývalý hráč německé reprezentace v minulosti poukazoval na rasismus a diskriminaci v německém fotbale.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Španělsko - NěmeckoVideo: Česká televize

A Evropanům pak ve studiu katarské televize domácí hromadně vrátili gesto. Asi s nemalou dávkou zlomyslnosti, jízlivosti či posměchu. A ještě k tomu zamávali na cestu.

Německo zažilo na MS podruhé v řadě výpadek už v základní skupině. Nic nebyla platná ani závěrečná výhra nad Kostarikou. Radovali se Japonci a Španělé, další dva týmy ze skupiny, které se dopracovaly k pro oba potřebnému postupovému výsledku ve vzájemném duelu. V Německu je vystoupení národního týmu bráno jako velká ostuda.

Reklama