Hlavní obsah

Maroko vyšle 30 speciálních letů s fanoušky na semifinále MS s Francií

Před středečním semifinále fotbalového mistrovství světa proti Francii vypraví marocký národní dopravce třicet speciálních letů s fanoušky. Do Kataru zamíří stroje společnosti Royal Air Maroc z Casablanky, uvedla agentura Reuters. Stovky příznivců africké země dorazily speciálními lety do dějiště po nečekaném postupu Maroka už na čtvrtfinále.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalisté Maroka oslavují senzační vyřazení Portugalska ve čtvrtfinále MS v Kataru.

Článek

Maroko je největším překvapením turnaje. Oproti předpokladům ovládlo základní skupinu F před obhájci stříbra a bronzu Chorvaty a Belgičany a Kanadou. V osmifinále výběr africké země vyřadil Španělsko po penaltovém rozstřelu a ve čtvrtfinále zdolal 1:0 další favorizovaný celek z Pyrenejského poloostrova Portugalsko.

Do semifinále prošli Maročané jako první africký tým v historii. Navíc ve čtyřech z dosavadních pěti duelů na turnaji neinkasovali. Jediný gól dostali při výhře 2:1 nad Kanadou, ke všemu byl vlastní. V boji o finále čekají výběr trenéra Valída Radžradžuího úřadující mistři světa Francouzi. Půjde o první soutěžní duel mezi těmito týmy, krát se bude v Chúru na stadionu Bajt pro 60.000 diváků. V úterním semifinále v Lusailu se Argentina utká s Chorvatskem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články