Hlavní obsah

Máte smůlu, pískal jsem! Jak sudí Oliver na trávníku vysvětlil Čechům svůj verdikt?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká je jeden z nejtěžších víkendů v kariéře. Naději na postup na světový šampionát ve Švédsku ztratili. Místo aby se čeští fotbalisté rozjeli zapomínat do svých klubů, musejí se nachystat na úterní přípravný zápas ve Walesu. „Uvidíme, jak trenéři k utkání přistoupí. Jestli budou chtít dát větší šanci klukům, kteří zatím moc nenastupovali. Ale určitě budeme chtít vyhrát,“ slibuje záložník Lukáš Masopust.

Lukáš Masopust po návratu ze ŠvédskaVideo: FAČR

 
Článek

Nálada v kabině je pod psa, nikdo se ani nemůže divit.

„Dny po zápase budou hrozně těžké. Byl pro nás všechny sen se dostat na mistrovství, teď to půjde zase až za čtyři roky. Někteří už v reprezentaci nebudou, nikdo neví, jaká tou dobou bude jeho situace... Ve Walesu jde o reprezentační zápas, takže mu dáme zase maximum. Ale zklamání v nás bude dlouho," líčí kapitán Tomáš Souček.

Proč neplatil Kuchtův gól? Václav Němeček a Matěj Chaluš rozebírají sporný moment v pořadu Přímák.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Nároďák navíc cítí velkou křivdu. Čerstvý ženáč Jan Kuchta sice po rohu ve 12. minutě skóroval, anglický sudí Oliver ovšem těsně před jeho trefou pískl Brabcův faul na Lindelöfa. Po konzultaci s VAR branku neuznal, ačkoliv rozbor v televizním studiu ukázal, že branka nejspíš měla platit.

Němeček v Přímáku o Šilhavém: V klubu majitel vymění trenéra, myslím, že se to stane i v nároďáku.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Bavili jsme se o tom se Sukem, který se na vysvětlení ptal hlavního rozhodčího. Odpískal faul ještě před tím, než dal Kuchťák gól. Kdyby zapískal o dvě vteřiny později, nebo aspoň o vteřinu, tak si myslím, že by měl gól platit..." krčí rameny zklamaný Lukáš Masopust v rozhovoru pro FAČR po návratu do Prahy.

Fotbalisté přiletěli po poledni. Odpoledne se budou na hotelu věnovat regeneraci a potom se již pomalu začnou připravovat na úterní přípravné utkání ve Walesu. Do Cardiffu národní tým odletí v neděli odpoledne.

Wales ve čtvrtek porazil v semifinále play off baráže Rakousko 2:1, finále nebude hrát v březnovém termínu kvůli tomu, že duely Ukrajiny byly po ruské invazi odloženy.

Reklama