Hlavní obsah

Argentina - Jamajka 3:0Messi dvakrát skóroval a Argentinci dál drží sérii bez porážky

Hvězdný Lionel Messi v roli střídajícího hráče rozhodl dvěma góly o vítězství argentinských fotbalistů v přípravě na mistrovství světa nad Jamajkou 3:0. Svěřenci trenéra Lionela Scaloniho prodloužili svou sérii bez porážku už na 35 zápasů. Naposledy prohráli v roce 2019 v semifinále Copy América s Brazílií.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Hvězdný argentinský útočník Lionel Messi střílí v utkání s Jamajkou.

Článek

Messi dal dva góly už v pátečním přípravném utkání proti Hondurasu. Před zápasem proti Jamajce v americkém Harrisonu trápila pětatřicetiletou hvězdu Paris St. Germain viróza a do hry bývalý nejlepší fotbalista světa naskočil až v 56. minutě.

Argentinci vedli od 13. minuty zásluhou Álvareze a Messi v 87. minutě zvýšil na 2:0 střelou zpoza vápna. Vzápětí k němu přiběhl polonahý fanoušek s tužkou a hráč se mu stihl podepsat na záda, než ochranka diváka srazila k zemi a odtáhla. Chvíli nato Messi zpečetil výhru gólem z přímého kopu.

V národním týmu to bylo jeho jubilejní 100. vítězství ve 164. utkání. Svou bilanci v reprezentaci Messi vylepšil už na 90 branek. V historické tabulce střelců se posunul na třetí místo, před ním jsou jen Portugalec Cristiano Ronaldo (117) a Íránec Alí Daeí (109).

Argentince čeká na MS v Kataru ve skupině Saúdská Arábie, Mexiko a Polsko. Trenér Scaloni, který vede mužstvo od roku 2018, zůstane ve funkci i do dalšího světového šampionátu v roce 2026. Po úterním zápase to oznámil šéf argentinského fotbalu Chiqui Tapia.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Harrison: Argentina - Jamajka 3:0 (1:0)
Branky: 87. a 89. Messi, 13. Álvarez.
Santa Clara: Kolumbie - Mexiko 3:2 (0:2)
Branky: 49. a 52. Sinisterra, 68. Barrios - 6. Vega, 29. Arteaga.

Reklama