Hlavní obsah

Mes(s)iáš. Baví mě to, mám plno sil, jásal hrdina Argentiny

Lionel Messi opět ukázal, že je pro Argentinu nepostradatelný. S bilancí gólu a dvou asistencí byl v úterním semifinále fotbalového MS v Kataru společně s útočníkem Juliánem Álvarezem klíčovou postavou výhry 3:0 nad Chorvatskem. A teď hurá do nedělního finále porvat se o vytoužený titul.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Třetí gól Argentiny padl po parádní akci Lionela MessihoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

„Po prohře se Saúdskou Arábií jsme požádali lidi o důvěru, protože jsme věděli, co jsme zač. Argentina je opět ve finále, užijme si to všichni. Nepatřili jsme k největším favoritům, ale vyhráli jsme po zásluze. Tato parta bude bojovat. Zkusíme udělat všechno pro to, abychom získali trofej," prohlásil Messi bezprostředně po postupu do finále.

„V těchto chvílích myslím na svou rodinu. Vždy mě podporovali. Prošli jsme těžkými i dobrými časy, ale dnes se musí cítit velkolepě. Jsem plný emocí, když to všechno vidím. Zažili jsme něco neuvěřitelného a chybí nám zvládnout zápas, který jsme všichni před začátkem turnaje chtěli hrát," dodal ještě zástupce francouzského PSG.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úspěšná penalta Lionela Messiho v semifinále s ChorvatskemVideo: Česká televize

Pětatřicetiletý útočník byl hlavní postavou semifinálového triumfu. První branku vstřelil z penalty a na další dvě nahrál parťákovi Juliánu Álvarezovi, jenž naopak úvodní pokutový kop vybojoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále MS Argentina - ChorvatskoVideo: Česká televize

„Hodně mě to tady baví. Cítím se opravdu dobře, mám dost sil na to, abych nastoupil do každého zápasu. Hráli jsme velmi dobře, Na mistrovství světa se cítím velmi šťastný. Jsem schopen pomoci týmu," pochvaloval si autor již pěti branek v Kataru.

„Naprosto senzační výkon Lionela Messiho. Mluvili jsme o jeho schopnostech obejít obránce. Hraje s hlavou nahoře i v tak těsných situacích. Nemám slov. Tolikrát vidíte, jak se různí hráči dostanou do složité pozice a nedají tu přihrávku. Za všechnu tu práci, kterou odvedl, si finále zaslouží," velebí Messiho historicky nejlepší střelec Premier League Alan Shearer.

Kapitán Argentiny totiž při třetí brance svedl s obráncem Joškem Gvardiolem několik soubojů včetně dlouhého sprintu, nakonec se kolem svého soka obtočil a přesně přihrál Álvarezovi před odkrytou bránu.

Také 22letý mladík z Manchesteru City neunikl hledáčku Alana Shearera. „Opravdu působivý výkon. Nejen v tomto zápase, pomohl dostat Argentinu do finále mistrovství světa. Sehrál více než svou očekávanou roli," chválí anglická legenda.

Známý italský novinář Fabrizio Romano pak sdílel více než deset let starou fotografii, na které je Messi s partou svých mladých fanoušků. Jedním z nich je právě Álvarez...

Reklama