Hlavní obsah

Mexický fanoušek zkusil propašovat alkohol na stadion MS v dalekohledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákaz alkoholu během zápasů mistrovství světa v Kataru je pro některé fanoušky z tradičních fotbalových zemí naprosto nesnesitelný. A jak vidno, moc nepomáhají ani pokusy o mazaná řešení, jak restrikce obejít.

Foto: Carl Recine, Reuters

Mexičtí fanoušci na MS v Kataru.

Článek

Po sociálních sítích koleje video, jak se jeden z fandů Mexika neúspěšně pokusil projít na stadion s alkoholem skrytým v dalekohledu.

Na videu je vidět fanoušek v zeleném mexickém dresu u skenerů, kde si ostraha prohlíží nedůvěřivě jeho dalekohled. Jeden z nich při bližším pohledu zjistí, že něco nehraje. Když odšroubuje jednu z částí a přičichne si k tekutému obsahu, je mu vše jasné.

Fanoušek se při cestě na stadion musel samozřejmě se svým dalekohledem rozloučit.

Na nátlak katarské královské rodiny byl dva dny před startem šampionátu vydán zákaz prodeje piva před zápasy a na stadionu.

Alkohol je v této muslimské zemi i jinak takřka nedostupnou komoditou. Příznivci si pivo mohou koupit ve fanouškovských zónách, kde ale jeden půllitr alkoholického piva stojí v přepočtu 335 korun, nealkoholického pak 280. Mohou si ho koupit ale až po 19 hodině a pouze 4 kelímky najednou.

Reklama