Hlavní obsah

Mexiko po sedmi postupech v řadě vypadlo už ve skupině, trenér skončil. Obrovské zklamání, zní z kabiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama až do posledních sekund. Fotbalisté Mexika byli blizoučko tomu, aby si posledním zápasem skupiny zajistili postup do osmifinále. Saúdskou Arábii sice nakonec porazili 2:1, k tomu, aby díky lepšímu skóre v tabulce přeskočili Polsko, jim ale stále jeden jediný gól chyběl. Mexičané tak neslavně končí již v základní skupině poté, na sedmi šampionátech po sobě vypadli až v prvním kole vyřazovacích bojů. „Tohle se prostě nesmí stát,“ čertil se záložník Luis Chávez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS: Saudská Arábie - MexikoVideo: Česká televize

 
Článek

Ten může být ale spokojen alespoň co se týče individuálního výkonu. Ve středu pole byl aktivní od samého začátku a své povedené představení okořenil překrásnou trefou z přímého kopu, která bude bezesporu kandidovat na cenu pro nejkrásnější branku turnaje. „Zanechává to ve mně hořkosladké pocity. Gól mě těší, ale výsledek rozhodně ne," smutnil evropskému publiku poměrně neznámý hráč, jenž zatím v kariéře nastupoval pouze ve své domovině, kde momentálně obléká dres Pachucy.

Chávez svoji branku na 2:0 vstřelil v 52. minutě, Mexiku tak i s nastavením zbývalo třičtvrtě hodiny na to, aby se díky lepšímu rozdílu ve skóre dostalo před Poláky, kteří v souběžně hraném utkání s Argentinou 0:2 prohrávali. Kýženého gólu sice dosáhli Mexičané hned dvakrát, trefy Hirvinga Lozana a Uriela Antuni ale neplatily pro ofsajd. Snížení Saúdské Arábie v nastavení už nic neřešilo, Středoameričané by totiž skončili za Polskem i bez inkasované branky. S Poláky by v tom případě měli stejné skóre (2:2), kvůli většímu počtu nasbíraných žlutých karet by ale i tak byli třetí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS Polsko - ArgentinaVideo: Česká televize

Po neúspěchu v Kataru skončil u mexického výběru trenér Gerardo Martino. Ten svůj odchod po turnaji sice avizoval již předem, dá se ale předpokládat, že by vzhledem k neúspěchu byl stejně odvolán. „Můj kontrakt doběhl ve chvíli, kdy rozhodčí zapískal konec," věděl 60letý kouč, který svého času vedl i například Lionela Messiho v Barceloně. Dnes již bývalý trenér Mexika se pak sám označil za viníka předčasného konce. „Nesu hlavní odpovědnost za tohle obrovské zklamání," přiznal Martino.

Vytouženého postupu se nedočkala ani Saúdská Arábie, která v celém duelu tahala za kratší konec. „Mexiko bylo daleko lepší. Na hráče ale nedám dopustit, jsem hrdý na to, jak se na šampionátu prezentovali," připomněl trenér Hervé Renard například překvapivé vítězství v prvním zápase proti favorizované Argentině.

Reklama