Hlavní obsah

MS v Kataru ukázalo nový trend. Hra Španělska byla neúčelná, nešetří kritikou Poborský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové mistrovství světa v Kataru ukázalo nejen to, že se dá hrát světový šampionát v závěru roku, kdy jsou největší hvězdy plné sil. Vicemistr Evropy z roku 1996 Karel Poborský si všiml i nového trendu, který posunul fotbal novým směrem. „Kolmost a atletičnost vyhrává nad týmovostí," upozorňuje bývalý reprezentant v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz.

Mistrovství světa ve fotbale ukázalo nový trend. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Poborský si všímá toho, že se podle něj v uvozovkách řečeno fotbal zjednodušil. Mužstva prý rezignovala na držení míče. „To je číslo, které nevypovídá vůbec o ničem a nevyhrává zápasy. "Podívejte se na neúčelnou hru Španělska. Mají třeba 1100 přihrávek a jednou vystřelí na bránu, to je na hlavu postavený," míní bývalý reprezentant.

Týmy prý poznaly, že se jim vyplatí vsadit na fotbal, kdy není na prvním místě týmovost. Hlavní je mít rychlé atletické kraje. „S nimi jsou týmy schopné ve sprintu překonat hráče soupeře kolmo na bránu. Poznaly, že tenhle fotbal začíná být účelný. Myslím, že tohle mistrovství světa ukázalo, že kdo nemá sprintery a atlety, tak nemůže v tomhle pojetí fotbalu myslet na úspěch. V tom mi fotbal na šampionátu přišel trošku jiný."

Reklama